A Samsung tarolni akar az új 108 megapixeles kamerával

2021.11.04| Phone Arena

A Galaxy S22 Ultra kamera segíthet a Samsungnak, hogy bebizonyítsa az Apple-nek és a Google-nak, hogy a hardver az isten.

A Samsung Galaxy S22 Ultra jobban ki fogja használni a 108 megapixeles kamera képességeit, amely még a Galaxy S20 Ultrában debütált. Az első verzió, amely technikailag ISOCELL HM1 néven volt ismert, bár lenyűgöző volt, nem hozta meg az átütő sikert. A legújabb generáció jobb kritikákat kapott és a Galaxy S21 Ultrátt a mobilfotózás rajongói egyik legjobb választásává tette. A jelek szerint ez csak jobb lesz jövőre.

A Samsung bennfentes informátora, Ice Universe szerint a Galaxy S22 Ultra még részletgazdagabb, szintén 108 megapixeles képeket tud készíteni. A kiszivárogtató korábban elárulta, hogy a telefon a Samsung HM3 108 MP-es érzékelőjének továbbfejlesztett változatával, egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű kamerával és két 10 megapixeles teleobjektív kamerával (10X és 3X zoom) érkezik.

Bár az S21 Ultra elméletileg képes 108 megapixeles képek készítésére, ehhez aktiválni kell a nagyfelbontású módot. Ellenkező esetben a telefon pixel-binninget használ, így 12 megapixeles fotók készülnek.

A Galaxy S22 Ultra Ice Universe szerint a 108 megapixeles érzékelő „bővített részletezési módjával” érkezik. A Samsung eddig nem tudta bizonyítani, hogy a hatalmas felbontású kamerák előnyt biztosítanak zászlóshajói számára az Apple és a Google konkurens ajánlataival szemben, ez az S22 Ultra esetében megváltozhat.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A Google nemrég bemutatott Pixel 6 telefonjai végre új, 50 megapixeles fő kamerahardvert kaptak és az Apple jövőre 48 megapixeles szenzorral is felszerelheti csúcskategóriás telefonját. Ezek a cégek egyelőre a szoftvert részesítik előnyben a hardverrel szemben.

A továbbfejlesztett 108 megapixeles mód nem az egyetlen izgalmas pletyka a Galaxy S22 Ultrával kapcsolatban. A készülékben nagy valószínűséggel külön hely is lesz az S Pen számára, akárcsak a Note szériában volt, emellett lenyűgöző kijelzőt és felfrissített dizájnt is várunk. A Samsung jövő év elején jelenti be hivatalosan az S22 sorozatot, jelenleg is folyik az alkatrészek tömeggyártása.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.