A legjobb Google Fotók alternatívák

2020.11.18| Android Authority

Azért, mert nem akarsz fizetni a Google Fotók szolgáltatásért, attól még tarthatod biztonságban a képeidet.

A Google Fotók korlátlan és ingyenes feltöltési lehetőségének 2021. júniusával vége, minden ezek után feltöltött kép és videó beleszámít az ingyenes 15 gigabájt tárhelybe. Ez után értelemszerűen megoldást kell találni a további fájlok tárolására és bár a leglogikusabb az lenne, hogy az ember nem hagyja el a rég bevált, megismert és szeretett szolgáltatást, hanem előfizet egy Google One csomagra – pl. a 100 giga tárhely havi díja régóta 690 forint –, mégis vannak, akik váltanának és görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy nem fizetnek.

Igaz, ezek egyike sem tudja funkcióban és tudásban a tároláson kívül megközelíti a Google megoldását, elég csak a dátum, hely, kulcsszó keresésre vagy elképesztő gyors görgetésre. Ezt semmilyen más megoldás nem teszi lehetővé. Lássuk, milyen alternatívákra van lehetőség, amelyek még ingyenesek!

Az Amazon Photos 5 gigabájt ingyenes tárhelyet biztosít, de a fotókat korlátlanul tárolhatjuk rajta. Kulcsszó alapján lehet keresni, bár sokkal gyengébb mint a Google Fotók. Akárcsak a Google szolgáltatásánál, itt is lehet automatikusan szinkronizálni a képeket és megoszthatók családtagokkal is. A korlátlan tárhely hat családtag számára érhető el egyetlen „előfizetésssel”. Igaz, ha törlöd az Amazon Prime előfizetésedet, minden törlődik.

A Dropbox sok éve népszerű felhő tárhely. Működik az automatikus szinkronizálás telefonra és gépre egyaránt, ez az egyik legjobb, integrálható szolgáltatás. Igaz, az ingyenesen használható verzió limitált, mindössze 2 gigabájtot ad, minden másért már fizetni kell.

A Flickr már régóta létezik, de nem mindenki tudja, hogy nagyszerű csomagjai is vannak. Elsősorban professzionális és amatőr fotósok a célcsoport, hogy kiváló minőségű fotókat tárolhassanak és megosszanak, de a mindennapi felhasználók számára is jó megoldás lehet.

Az alkalmazás automatikusan szinkronizálja az összes fotót, de persze lehet csak a legjobb képeket is elmenteni. A fotók és videók privátra állíthatók, hogy távol tartsák a kíváncsiskodó szemeket a személyes életétől. Mivel a szolgáltatást a fotókhoz készítették, mindent szellős albumokba rendezve találunk.

Az ingyenes ajánlat korábban 1 TB tárhelyet kínált, de ez most már csak 1000 fotóra korlátozódik. Ha valóban korlátlan tárhelyet szeretnél, elő kell fizetni a Flickr Pro-ra havi 7 dollárért vagy évi 60 dollárért.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

iPhone felhasználóknak a leglogikusabb az iCloud használata. Ugyanolyan nagy felhőtároló, mint a Google Drive. Az iCloud Fotók az a rész, amelyre itt összpontosítunk, a Google Fotókhoz hasonlóan ez is egyszerű módja annak, hogy az összes fotót biztonságosan tárolja a felhőben. Keresésben gyengébb a Google Fotóknál, de gyakorlatilag bármilyen eszközről elérhetjük a fotóinkat.

Az iCloudban 5 gigabájtot kapnak a felhasználók ingyen, ezen felül 50 gigabájtért 1 dollárt, 200 gigabájtért 3 dollárt, 2TB-ért pedig 10 dollárt kell fizetni havonta. Apple One előfizetéssel, avagy szolgáltatás csomag vásárlása esetén jobban is ki lehet jönni anyagilag.

A Microsoft felhő szolgáltatása a OneDrive, amely szintén egy évek óta közkedvelt lehetőség, főleg vállalkozások kedvelik az Office integráció miatt, de használható Google Fotók helyett is. A galéria automatikusan keresi és taggeli a képeket a tartalom alapján, akárcsak a Google megoldása.

Ingyen itt is csak 5 gigabájt érhető el, de 100 gigabájt csak 2 dollár havonta, a Microsoft 365 felhasználók pedig 1TB tárhelyet kapnak havi 7 dollárért vagy évi 70 dollárért cserébe, így pedig arányaiban a legjobb, de továbbra is fizetős ajánlat.

Ahogy látjuk, nincs még mindig nagyon jobb a Google Fotóknál. Talán a saját szerver az, bár itt havi díj helyett egyszer kell nagyobb összeget elkölteni a tárolásra, majd reménykedni, hogy soha nem veszik el róla semmi.

Ehhez azonban sokkal több időre és erőfeszítésre, utánajárásra lesz szükség, mint bármely más szolgáltatásnak a piacon. Ehhez használható a Plex, a Synology, az OwnCloud vagy számos más szolgáltatás, de némi technikai tudásra szükség lesz.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.