A legjobb Google Fotók alternatívák

2020.11.18| Android Authority

Azért, mert nem akarsz fizetni a Google Fotók szolgáltatásért, attól még tarthatod biztonságban a képeidet.

A Google Fotók korlátlan és ingyenes feltöltési lehetőségének 2021. júniusával vége, minden ezek után feltöltött kép és videó beleszámít az ingyenes 15 gigabájt tárhelybe. Ez után értelemszerűen megoldást kell találni a további fájlok tárolására és bár a leglogikusabb az lenne, hogy az ember nem hagyja el a rég bevált, megismert és szeretett szolgáltatást, hanem előfizet egy Google One csomagra – pl. a 100 giga tárhely havi díja régóta 690 forint –, mégis vannak, akik váltanának és görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy nem fizetnek.

A legjobb Google Fotók alternatívák

Igaz, ezek egyike sem tudja funkcióban és tudásban a tároláson kívül megközelíti a Google megoldását, elég csak a dátum, hely, kulcsszó keresésre vagy elképesztő gyors görgetésre. Ezt semmilyen más megoldás nem teszi lehetővé. Lássuk, milyen alternatívákra van lehetőség, amelyek még ingyenesek!

Az Amazon Photos 5 gigabájt ingyenes tárhelyet biztosít, de a fotókat korlátlanul tárolhatjuk rajta. Kulcsszó alapján lehet keresni, bár sokkal gyengébb mint a Google Fotók. Akárcsak a Google szolgáltatásánál, itt is lehet automatikusan szinkronizálni a képeket és megoszthatók családtagokkal is. A korlátlan tárhely hat családtag számára érhető el egyetlen „előfizetésssel”. Igaz, ha törlöd az Amazon Prime előfizetésedet, minden törlődik.

A legjobb Google Fotók alternatívák

A Dropbox sok éve népszerű felhő tárhely. Működik az automatikus szinkronizálás telefonra és gépre egyaránt, ez az egyik legjobb, integrálható szolgáltatás. Igaz, az ingyenesen használható verzió limitált, mindössze 2 gigabájtot ad, minden másért már fizetni kell.

A legjobb Google Fotók alternatívák

A Flickr már régóta létezik, de nem mindenki tudja, hogy nagyszerű csomagjai is vannak. Elsősorban professzionális és amatőr fotósok a célcsoport, hogy kiváló minőségű fotókat tárolhassanak és megosszanak, de a mindennapi felhasználók számára is jó megoldás lehet.

A legjobb Google Fotók alternatívák

Az alkalmazás automatikusan szinkronizálja az összes fotót, de persze lehet csak a legjobb képeket is elmenteni. A fotók és videók privátra állíthatók, hogy távol tartsák a kíváncsiskodó szemeket a személyes életétől. Mivel a szolgáltatást a fotókhoz készítették, mindent szellős albumokba rendezve találunk.

Az ingyenes ajánlat korábban 1 TB tárhelyet kínált, de ez most már csak 1000 fotóra korlátozódik. Ha valóban korlátlan tárhelyet szeretnél, elő kell fizetni a Flickr Pro-ra havi 7 dollárért vagy évi 60 dollárért.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

iPhone felhasználóknak a leglogikusabb az iCloud használata. Ugyanolyan nagy felhőtároló, mint a Google Drive. Az iCloud Fotók az a rész, amelyre itt összpontosítunk, a Google Fotókhoz hasonlóan ez is egyszerű módja annak, hogy az összes fotót biztonságosan tárolja a felhőben. Keresésben gyengébb a Google Fotóknál, de gyakorlatilag bármilyen eszközről elérhetjük a fotóinkat.

A legjobb Google Fotók alternatívák

Az iCloudban 5 gigabájtot kapnak a felhasználók ingyen, ezen felül 50 gigabájtért 1 dollárt, 200 gigabájtért 3 dollárt, 2TB-ért pedig 10 dollárt kell fizetni havonta. Apple One előfizetéssel, avagy szolgáltatás csomag vásárlása esetén jobban is ki lehet jönni anyagilag.

A Microsoft felhő szolgáltatása a OneDrive, amely szintén egy évek óta közkedvelt lehetőség, főleg vállalkozások kedvelik az Office integráció miatt, de használható Google Fotók helyett is. A galéria automatikusan keresi és taggeli a képeket a tartalom alapján, akárcsak a Google megoldása.

A legjobb Google Fotók alternatívák

Ingyen itt is csak 5 gigabájt érhető el, de 100 gigabájt csak 2 dollár havonta, a Microsoft 365 felhasználók pedig 1TB tárhelyet kapnak havi 7 dollárért vagy évi 70 dollárért cserébe, így pedig arányaiban a legjobb, de továbbra is fizetős ajánlat.

Ahogy látjuk, nincs még mindig nagyon jobb a Google Fotóknál. Talán a saját szerver az, bár itt havi díj helyett egyszer kell nagyobb összeget elkölteni a tárolásra, majd reménykedni, hogy soha nem veszik el róla semmi.

A legjobb Google Fotók alternatívák

Ehhez azonban sokkal több időre és erőfeszítésre, utánajárásra lesz szükség, mint bármely más szolgáltatásnak a piacon. Ehhez használható a Plex, a Synology, az OwnCloud vagy számos más szolgáltatás, de némi technikai tudásra szükség lesz.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokMegszűnt az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max gyártása!

Megszűnt az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max gyártása!

2022.11.07
| 9to5mac
Ma az Apple egy rendkívüli közleményben értesítette a rossz hírről az ügyfeleket!
Bemutatjuk 2023 várhatóan legsikeresebb, elérhető árú telefonját

Bemutatjuk 2023 várhatóan legsikeresebb, elérhető árú telefonját

2022.11.16
| Phone Arena
Egy friss Samsung Galaxy A54 5G szivárgás felfedte, mi lehet 2023 legjobb középkategóriás telefonja.
A héten érkezik az iOS 16.0.3!

A héten érkezik az iOS 16.0.3!

2022.10.04
| PhoneArena
Van még mit javítani az új iOS rendszerben, mutatjunk, hogy milyen hibák lesznek javítva az új frissítésben.
Ezeket az appokat mielőbb törölje telefonjáról!

Ezeket az appokat mielőbb törölje telefonjáról!

2022.10.11
| Phone Arena
A Meta több mint négyszáz Facebook-kompromittáló Android- és iOS-alkalmazást észlelt, amelyeket „azonnal” törölnie kellene adatai védelme érdekében.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei