A Google lekapcsolta a Xiaomit komoly biztonsági kamera hiba miatt

2020.01.03| Android Police

A Google villámgyorsan kapcsolta ki a Xiaomi integrációját a Google Asszisztenshez, miután idegenek férhetnek hozzá a kamerák képéhez.

Az intelligens kamerákkal az utóbbi időben többször is volt gond, ám a Google fiókhoz kapcsolt Xiaomi kamera most kifejezetten komoly problémát jelent. Egy Xiaomi Mijia kamera tulajdonos más felhasználók házából származó felvételeket, streameket kapott a saját háza képe helyett, amikor megpróbálta a kameráról a Google Nest Hubból megnézni. A képeken és videókon alvó emberek és csecsemők képei láthatók. A Google azonnal teljes mértékben letiltotta a Xiaomit a Google Home és az Asszisztens számára is.

A hibát először Redditen jelentették, a felhasználó egy újonnan vett Nest Hubbal és egy Xiaomi Mijia 1080p Smart IP Security Camera összeállítással, valamint Google fiókhoz kapcsolva tapasztalta a furcsaságot.

A videón jól látható, hogy amint megpróbál hozzáférni a saját kamerájához, a várt csatorna helyett véletlenszerű, alkalmanként részben sérült, fekete-fehér állóképet kap más otthonokról. Bár technikailag akár csalásról is lehetne szó, túl sok hasonló eset került ki ahhoz, hogy a Google egy pillanatot sem várt a kitiltásig és addig nem is engedi vissza a hálózatba a Xiaomit, amíg nem tisztázódik az eset. Addig is minden Mi Home termék általánosan letiltásra került.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Xiaomi egyelőre nem reagált a megkeresésre. Jó tudni, hogy nem ez az első eset az otthoni biztonsági kamerákkal, bár korábban használt Nest kamerák voltak főként érintettek és az eredeti tulajdonos kapta meg az új tulaj otthonának képeit. A közelmúltban a Wyze, amely szintén intelligens kamerákat készít, hibát vétett, amikor kiderült, a felhasználói adatokat nem megfelelően biztonságos módon tárolja.

 

 



Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.