200 megapixeles kamerát hoz a Xiaomi

2021.04.27| GSM Arena

A dolog pikantériája pedig, hogy valójában a Samsung érzékelőjét használhatja először a konkurencia.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A Samsung egyik ISOCELLL érzékelője elsőként (mobilon) törte meg a 100 MP-es korlátot és a Xiaomi volt az első vállalat, amely ezt használta. Most, amikor a Samsung az első 200 MP-es szenzor bevezetésére készül, a Xiaomi arra készül, hogy ismét elsőként tegye szériagyártásba szánt telefonba.

Ezt állítja legalábbis a hírhozó Digital Chat Station, bár időkeret nélkül, hogy ez mikor történhet meg. A másik, szintén megbízhatóságáról ismert oldal, az Ice Universe azt mondja, hogy a 200MP-es szenzor 0,64 µm pixelekkel rendelkezik, ami a legkisebb jelenleg a piacon.

Korábban olyan jelentést hallottunk, hogy az érzékelő 1/1,37” optikai lesz, kisebb, mint a GN2 (1/1,12”), és körülbelül akkora, mint a legújabb 108MP-es érzékelő, a HM3 (1/1,33”, 0,8) µm).

200 megapixeles kamerát hoz a Xiaomi

Ez az információ annak a pletykának volt a része, miszerint a ZTE Axon 30 zászlóshajója lesz az első ezzel az érzékelővel, így egyértelműen nem 100% -ig bízhatunk meg a kapott információban. Ennek ellenére legalábbis néhány részlet igaznak tűnik. Ilyen például, hogy az érzékelő támogatja a 4 az 1-ben összekapcsolást 50MP kimeneti felbontással és 1,28 μm effektív pixelmérettel. A 16 az 1-ben binning (12,5MP kimenet) szintén szóba került, de ez kevésbé hangzik hihetőnek.

A 108MP-es szenzorok jelenlegi kínálata 2x vagy 3x natív, veszteségmentes digitális zoom képességgel rendelkezik, konfigurációtól függően. A 200MP érzékelőnek ennél jobbat kell kínálnia és a dedikált középkategóriás zoom modulok végét írhatja le. Ennek az érzékelőnek technikailag elegendő felbontása lesz a 16K videóhoz (133MP), bár az első feldolgozásra képes chipkészlet ettől évekre van (a legfelső chipek jelenleg még 8K 60fps-t sem képesek lekezelni).

Egyébként a nagy felbontású érzékelőknek kisebb pixeleket kell használniuk - különben fizikailag meglehetősen nagyok lesznek, ami egyben nagyon vastag kameramodult is jelent. A fejlettebb szenzortervezés, a pixelkötés és a továbbfejlesztett feldolgozás ellensúlyozza a kisebb pixelek hátrányait.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Egyre több cég dob piacra összehajtható telefonokat. Ön venne?


Igen
Nem
TalánKorábbi szavazások eredményei