Xiaomi

A Google lekapcsolta a Xiaomit komoly biztonsági kamera hiba miatt

2020.01.03

A Google villámgyorsan kapcsolta ki a Xiaomi integrációját a Google Asszisztenshez, miután idegenek férhetnek hozzá a kamerák képéhez.

Az intelligens kamerákkal az utóbbi időben többször is volt gond, ám a Google fiókhoz kapcsolt Xiaomi kamera most kifejezetten komoly problémát jelent. Egy Xiaomi Mijia kamera tulajdonos más felhasználók házából származó felvételeket, streameket kapott a saját háza képe helyett, amikor megpróbálta a kameráról a Google Nest Hubból megnézni. A képeken és videókon alvó emberek és csecsemők képei láthatók. A Google azonnal teljes mértékben letiltotta a Xiaomit a Google Home és az Asszisztens számára is.

A hibát először Redditen jelentették, a felhasználó egy újonnan vett Nest Hubbal és egy Xiaomi Mijia 1080p Smart IP Security Camera összeállítással, valamint Google fiókhoz kapcsolva tapasztalta a furcsaságot.

A videón jól látható, hogy amint megpróbál hozzáférni a saját kamerájához, a várt csatorna helyett véletlenszerű, alkalmanként részben sérült, fekete-fehér állóképet kap más otthonokról. Bár technikailag akár csalásról is lehetne szó, túl sok hasonló eset került ki ahhoz, hogy a Google egy pillanatot sem várt a kitiltásig és addig nem is engedi vissza a hálózatba a Xiaomit, amíg nem tisztázódik az eset. Addig is minden Mi Home termék általánosan letiltásra került.

A Xiaomi egyelőre nem reagált a megkeresésre. Jó tudni, hogy nem ez az első eset az otthoni biztonsági kamerákkal, bár korábban használt Nest kamerák voltak főként érintettek és az eredeti tulajdonos kapta meg az új tulaj otthonának képeit. A közelmúltban a Wyze, amely szintén intelligens kamerákat készít, hibát vétett, amikor kiderült, a felhasználói adatokat nem megfelelően biztonságos módon tárolja.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Xiaomi Mi Note 10 Pro 256GB
Xiaomi Mi Note 10 Pro 256GB
EUmobil 157 070 Ft
MobilEx Webáruház 157 980 Ft
Telefoncenter Webáruház 158 000 Ft
Huawei P Smart Z Dual
Huawei P Smart Z Dual
BoltX 54 000 Ft
EUmobil 55 090 Ft
TopMobil 55 490 Ft
Huawei Mate 30 Pro 256GB Dual
Huawei Mate 30 Pro 256GB Dual
Media Markt Online 344 999 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
1 GB alatt
1-2 GB
2 GB felettKorábbi szavazások eredményei