A Google lekapcsolta a Xiaomit komoly biztonsági kamera hiba miatt

2020.01.03| Android Police

A Google villámgyorsan kapcsolta ki a Xiaomi integrációját a Google Asszisztenshez, miután idegenek férhetnek hozzá a kamerák képéhez.

Az intelligens kamerákkal az utóbbi időben többször is volt gond, ám a Google fiókhoz kapcsolt Xiaomi kamera most kifejezetten komoly problémát jelent. Egy Xiaomi Mijia kamera tulajdonos más felhasználók házából származó felvételeket, streameket kapott a saját háza képe helyett, amikor megpróbálta a kameráról a Google Nest Hubból megnézni. A képeken és videókon alvó emberek és csecsemők képei láthatók. A Google azonnal teljes mértékben letiltotta a Xiaomit a Google Home és az Asszisztens számára is.

A Google lekapcsolta a Xiaomit komoly biztonsági kamera hiba miatt

A hibát először Redditen jelentették, a felhasználó egy újonnan vett Nest Hubbal és egy Xiaomi Mijia 1080p Smart IP Security Camera összeállítással, valamint Google fiókhoz kapcsolva tapasztalta a furcsaságot.

A videón jól látható, hogy amint megpróbál hozzáférni a saját kamerájához, a várt csatorna helyett véletlenszerű, alkalmanként részben sérült, fekete-fehér állóképet kap más otthonokról. Bár technikailag akár csalásról is lehetne szó, túl sok hasonló eset került ki ahhoz, hogy a Google egy pillanatot sem várt a kitiltásig és addig nem is engedi vissza a hálózatba a Xiaomit, amíg nem tisztázódik az eset. Addig is minden Mi Home termék általánosan letiltásra került.

A Google lekapcsolta a Xiaomit komoly biztonsági kamera hiba miatt

A Xiaomi egyelőre nem reagált a megkeresésre. Jó tudni, hogy nem ez az első eset az otthoni biztonsági kamerákkal, bár korábban használt Nest kamerák voltak főként érintettek és az eredeti tulajdonos kapta meg az új tulaj otthonának képeit. A közelmúltban a Wyze, amely szintén intelligens kamerákat készít, hibát vétett, amikor kiderült, a felhasználói adatokat nem megfelelően biztonságos módon tárolja.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Huawei P40 Lite 128GB 6GB RAM Dual
Huawei P40 Lite 128GB 6GB RAM Dual
EUmobil 61 110 Ft
i-Shop Webáruház 61 420 Ft
Telefoncenter Webáruház 61 500 Ft
Huawei P40 Pro 5G 256GB Dual
Huawei P40 Pro 5G 256GB Dual
EUmobil 223 590 Ft
UJGSM.HU A Mobiltelefon Futár! 224 500 Ft
netmobil 224 900 Ft
Apple iPhone 11 Pro Max 64GB
Apple iPhone 11 Pro Max 64GB
EUmobil 328 890 Ft
UJGSM.HU A Mobiltelefon Futár! 328 900 Ft
Telefoncenter Webáruház 329 600 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei