Nokia 8810

Neo újra eljött és hozta a Nokia 8810-et

2018.02.28

Hatalmas sikert aratott a HMD Global a Nokia 8810 4G nevű, igencsak nosztalgikus modell bejelentésével.

A telefon ikonikus elődje milliók álma volt kereken húsz évvel ezelőtt, a Nokia azonban visszahozta a 8810 4G-vel a friss variánst. Az eredeti készülék a Mátrix filmben, Keanu Reeves kezében volt látható. Alapjaiban butafonnak tekinthető, különlegessége a színe, a lecsúsztatható billentyűzet fedlap és az enyhén hajlított, banán forma, elképesztően menő.

A Nokia 8810 4G-n az Android egy igencsak leegyszerűsített változata, a YunOS fut, amely mindössze néhány alkalmazást tűr meg magán, úgymint a Facebook, a Twitter, a Google Maps, a Google Asszisztens és persze a Kígyó játék, bár ezeken a gyárilag telepített appokon kívül tölthető le pár más program is.  

Neo telefonjában kétmagos Qualcomm 205 chipset dolgozik, maximum 1.1 gigahertzes órajellel, fél gigabájt RAM-mal és 4 gigabájt beépített tárhellyel, ezen osztozik a rendszer és a felhasználó alkalmazásai. A kijlező 2.4 colos, QVGA felbontást kapott – te jó ég, emlékeztek még a 320×240 pixelre, amely húsz éve még mindenki álma volt? –, a 4G támogatásnak köszönhetően az internet lassúsága sosem okoz majd panaszt. Előlapi kamera nem került a Nokia 8810 4G-re, mindössze egy 2 megapixeles szenzor a hátlapra, főként dísznek.

A telefon üzemideje az 1500 mAh kapacitású akkumulátortól függ, a hardvert és a várható kihasználtságot tekintve több napon át sem kell feltölteni, LTE hálózaton pedig 25 nap a készenléti ideje. Természetesen Wi-Fi-képes, 3.5 mm-es jack dugót kapott, van benne GPS, microUSB 2.0 és Bluetooth 4.1 is. A Nokia 8810 4G fekete és banánsárga színekben kerül a boltokba májusban, 90 eurós áron.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei