iPhone

Kikapcsolható lesz az akksi lassítás

2018.01.18

Tim Cook elárulta, a felhasználók hamarosan kikapcsolhatják az iPhone lassító funkciót.

Az Apple úgy döntött, hogy egy, a közeljövőben kiadásra kerülő frissítéssel kikapcsolhatóvá válik az akkumulátort belassító energiamenedzsment, legalábbis erről adott tájékoztatást az ABC News-nak adott interjúban Tim Cook. Ígérete szerint már a jövő hónapban megjelenő fejlesztői béta iOS verzióban tesztelhető lesz ez, a hivatalos megjelenés pedig később várható. A teljesítménycsökkentést az Apple állítólag azért integrálta, hogy a régebbi modellek régi, elhasznált akkumulátorai miatt ne fordulhasson elő ismeretlen okból rendszerösszeomlás akár a processzor, akár a grafikus gyorsító miatt.

A frissítés tartalmaz egy, az akkumulátorra vonatkozó részletesebb információhalmazt is a beállításokban, ahol a telep elhasználtsága is megjelenik valamint itt lesz beállítható a menedzser is, ha az interjúban elhangzottak valóra válnak. Több millió felhasználó örül majd a választási lehetőségnek, ugyanis a régebbi iPhone-ok sokszor annyira lassúak lettek az újabb és újabb update-ek után, hogy többen inkább bevállalják a rendszerösszeomlás rizikóját is cserébe a gyorsaságért. Az Apple kiemelte, egyáltalán nem ajánlja a kikapcsolási/gyorsítási lehetőséget, ugyanis vészhelyzetben is összeomolhat az iPhone.

A márciusban vagy utána megjelenő új szoftver érinti az Apple iPhone 6, az Apple iPhone 6 Plus, az Apple iPhone 6s, az Apple iPhone 6s Plus, valamint az Apple iPhone 7, az Apple iPhone 7 Plus, az Apple iPhone SE modelleket, ezekre elérhető az iOS 11.2 szoftver, aminél bevezették az akár ötven százalékos teljesítménycsökkentést.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre több cég gondolja, hogy tenni kell azért, hogy csökkentsük a mobilfüggőséget. Ön mennyit "lóg" a telefonján?


Nagyon keveset
Sokat, de azért még egészséges mértékben
Csökkentenem kellene a napi telefonhasználatotKorábbi szavazások eredményei