Utángyártott akksival is jár a garancia

2019.03.07| 9to5Mac

Az Apple nemrég kezdte meg az utángyártott akkumulátorral felszerelt iPhone-ok javítását.

A hivatalos javítási útmutatót böngészte át a 9to5Mac, ebből kiderül, milyen esetekben lehet gond az utángyártott telep. Az új javítási dokumentumban egyértelműen olvasható, hogy az Apple akkor is jótállást vállal a készülékre, ha nem gyári az akkumulátor benne. Azonban ha a nem eredeti alkatrész okozza a problémát vagy rongálta meg az eszközt, úgy a vásárlónak a csere vagy javítás teljes árát ki kell fizetni, hiszen erre értelemszerűen nem vonatkozik a garancia. Szerencsére abban az esetben, ha a szerviz megállapítja, hogy nem az utólagos telep okozza a hibát, az ügyfélnek jár a garanciális szerviz.

Utángyártott akksival is jár a garancia

A dokumentum külön megemlíti, hogy ha az iPhone vagy egyéb Apple készülék harmadik féltől származó alaplappal, mikrofonnal, Lightning porttal, hangerőgombokkal vagy TrueDepth kamerával rendelkezik, a javítást teljes mértékben megtagadják.

Az Apple utoljára 2017-ben nyitott az utángyártott alkatrészekkel felszerelt mobilok szerelése iránt, akkor azokat az iPhone-okat is elkezdte javítani, amelyek külsős kijelzővel rendelkeztek, előtte ez is automatikusan a garancia megvonását jelentette. Az új lépést örömmel fogadták a felhasználók és az iFixit is.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei