Ez lehet az oka a robbanós iPhone-oknak

2018.01.16| Phone Arena

Múlt héten két esetet is regisztráltak, amikor Apple Store-ban felrobbant iPhone készülék.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Felmerül a kérdés, mi lehet az oka annak, hogy egyre több hasonló esettel kerülünk szembe? Egyszer Zürichben, egyszer pedig Valenciában történt pár napja a lángra kapás. Az Apple a mai napig nem kommentálta a két eseményt, amikben szerencsére senkit sem ért komoly sérülés. Az viszont egyértelmű, hogy valami nincsen rendben az akkumulátorokkal, hiszen hasonló robbanásokkal eddig csak a nagy port kavart Samsung Galaxy Note 7 esetében találkoztunk.

Az Apple iPhone 6 akkumulátorának cseréje hivatalosan 29 dollárba kerül. Nem ezt a lehetőséget használta ki egy Phone Arena olvasó, Andrew Phan, aki megpróbálta saját maga kicserélni a telepet az iPhone 6 mobiljában úgy, hogy nem Apple szervizben dolgozó, csak egy ügyes kezű felhasználó. Az egyik cella majdnem felrobbant, miközben éppen dolgozott rajta.

Ez lehet az oka a robbanós iPhone-oknak

Ahogy azt már sokan tudják, az Apple Store-okban rengeteg telepet cserélnek, pontos számokat egyelőre nem adott az Apple, de el lehet képzelni, hogy ilyen olcsó összegért mindenki elviszi a készülékét a szervizbe, így nagyon gyorsan kell dolgozniuk a szervizes munkatársaknak. A csere oka, hogy az Apple beismerte, belassította minden rendszerfrissítéssel az Apple iPhone 6 és régebbi modelleket, ugyanis ahogy múlt ki az akkumulátor, úgy lassult és kezdett instabillá válni a rendszer is. Emiatt év végéig az eredeti 79 dolláros ár helyett lehet 29 dollárért kicserélni az erőforrást.

Phan szerint az elemeket egy egyszerű ragasztószalag tartja a helyén. Miközben ezt a nagyon ragadós anyagot próbálta eltávolítani, a szalag alja az akkumulátor alatt maradt és véletlenül egy hajlításnál rövidzárlatot okozott. Szikra és füst jött ki rögtön a cellából, majd vízben leöblítette, mielőtt felrobbant volna. Mivel az Apple még nem adott a két esethez magyarázatot, ez tűnik a legvalószínűbb esetnek.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokVége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.
Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

2023.10.26
| Phone Arena
Ha tétovázott a Samsung nemrégiben kiadott Galaxy Watch6-jának megvásárlása mellett, mivel a tavalyi Galaxy Watch5-höz képest viszonylag kevés jelentős frissítést kapott, a jövő évi Galaxy Watch7-ről szóló mai jelentés nagy valószínűséggel növelni fogja ezt a vonakodást.
Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

2023.11.30
| 9to5 Mac
Jön az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max. Annak ellenére, hogy még mindig hónapok választják el a hivatalos bejelentéstől, a pletykák már elkezdtek képet alkotni arról, hogy mire számíthatunk.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei