A Samsung is zöldül

2019.01.31| Samsung

Fenntartható anyagok használata mellett döntött a Samsung.

A vállalat termékei kevesebb anyagot felhasználó, környezetbarát csomagolásban érkeznek a jövőben. A Samsung már 2019-ben megteszi az első lépéseket afelé, hogy a műanyag helyett papírt és egyéb fenntartható anyagokat használjon csomagolási megoldásaihoz. A vállalat már 2019 első felétől olyan környezetbarát anyagokból készíti többek között telefonjai, tabletei és háztartási gépei csomagolását, mint a papír és az újrahasznosított vagy bioműanyag. A Samsung a cél érdekében egy új munkacsoportot alakított, amely az innovatív csomagolás lehetőségeit kutatja a legkorszerűbb dizájn, fejlesztés, marketing és minőségellenőrzési folyamatok alkalmazásával.

A Samsung a mobiltelefonok, táblagépek és viselhető okoseszközök dobozaiban található tálcák anyagát műanyagról papírra cseréli, a csomagolás kiegészítő elemeit környezetbarát anyagokból készíti. A vállalat emellett megváltoztatja a mobiltelefonok töltőinek kialakítását, a fényes borítást matt külső váltja fel, az eddig használt műanyag védőfóliát pedig már nem alkalmazzák a továbbiakban, ezzel is csökkentve a műanyag-felhasználást.

A háztartási gépek, így a tévék, a hűtők, a légkondicionálók, a mosógépek és egyéb konyhai eszközök felszínét védő műanyag borítás helyét újrahasznosított anyagokból és bioműanyagból készült csomagolás veszi át. Ezek műanyaghulladékból és nem fosszilis energiaforrásokból készülnek, mint a cukornád vagy a növényi keményítő.

A Samsung is zöldül

A Samsung tervei szerint 2020-ra csak olyan papíranyagot használ csomagolásaihoz, valamint kézikönyvei elkészítéseihez, amelyek a globális környezetvédelmi szervezetek, mint a Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa (Forest Stewardship Council), az Erdőtanúsítási Rendszereket Támogató Program (Endorsement of Forest Certification Scheme) és a Fenntartható Erdészet Kezdeményezés (Sustainable Forestry Initiative) hitelesítését már megszerezték.

 „A Samsung még több energiát fordít az olyan társadalmi és környezeti problémák kezelésére a jövőben, mint a kimerülő erőforrások vagy a műanyaghulladék jelenléte – mondta el Gyeong-bin Jeon, a Samsung Globális Vásárlói Elégedettség Központjának vezetője. Elkötelezettek vagyunk az erőforrások újrahasznosítása, valamint a termékeinkből származó szennyeződések minimalizálása iránt. Több környezetbarát és fenntartható anyagot alkalmazunk a következő években, akkor is, ha ez növeli kiadásainkat.”

Az erdészetek által hitelesített papíralapú csomagolási megoldásokban gondolkozó Samsung már középtávú megvalósítási tervvel is rendelkezik, amely alapján a változást végbe viszi az idei év során.  Emellett a vállalat 500 ezer tonna újrahasznosított műanyag felhasználását, valamint 7,5 millió tonna leselejtezett termék összegyűjtését tervezi 2009 és 2030 között.

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei