Zöldül a Huawei a Mate 40 Pro-val

2020.11.09| Huawei

Szójababból készült festék, ricinusolaj, bioműanyag és papír nélküli garancia, ezekkel hódít a Huawei Mate 40 Pro.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Száz százalékban lebomló, szójabab alapú festék és ricinusolajból származó bioműanyagok felhasználásával lett környezetbarátabb a Huawei Mate 40 Pro doboza. A vállalat elkötelezett az ökológiai lábnyoma csökkentésében, ennek eredményeként a Mate 40 Pro, az új zászlóshajó modell 28 százalékkal kisebb csomagolásban, 90 százalékkal kevesebb papírtartalommal, csupán 3,8 százalék műanyagtartalommal és világelsőként, papír nélküli garanciával érkezik. A gyártó törekvései szerint 2025-re teljesen eltűnhet a műanyag a csomagolásokból és a papír alapú kézikönyvek is.

A Huawei 2020. októberében egy felmérést készíttetett, amelyben arra volt kíváncsi, mit gondolnak az emberek a fenntarthatóságról. Kiderült, minden negyedik európai fogyasztó azt szeretné, ha 2025-ig megszüntetnék a műanyag csomagolást és 71 százalékuk szeretné, ha a papír alapú kézikönyveket eltávolítanák a csomagolásból, ezzel is erősen csökkentve a papírfelhasználást.

Zöldül a Huawei a Mate 40 Pro-val

A Huawei már korábban elindult ezen az úton, a legújabb csúcskészüléke a fenntarthatóság szempontjából is túllép az elődein: a csomagolásán 100 százalékban lebomló, szójabab festéket használtak a kőolaj alapú tinta helyett, ami csökkentheti a rákkeltő anyagok és az illékony szerves vegyületek termelését, melyek a környezeti szennyezés fő forrását jelentik. A vállalat által 2013-óta használt bioműanyagok több mint 30 százaléka környezetbarát ricinusolajból származik, amely 62,6 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást. Ennek köszönhetően 2018 óta a Huawei 612 tonnával csökkentette a kibocsátását.

Csak a tavalyi évben a Huawei 1468 tonna elektronikai hulladékot hasznosított újra, ésidén több mint 3000 tonnát tervez. 2015 óta több mint 500 ezer használt telefon talált új otthont a Huawei kiterjedt, világszerte 3000-nél is nagyobb szervizhálózata révén.

Az új, digitális garanciakártya lehetővé teszi a HUAWEI Mate 40 Pro felhasználók számára, hogy dokumentumaikat könnyedén elérjék a készüléken található QR-kóddal vagy egyszerűen letöltsék a Huawei webhelyéről. Ezen túlmenően a QuickStart Guide is 340 oldalról 44-re csökkent és bár a törvény jelenleg nem teszi lehetővé a használati útmutató teljes kiiktatását, a vállalat dolgozik a teljesen papírmentes csomagolás megalkotásán.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei