Több mint húsz új funkció az iOS 9-ben

2015.09.18| Phone Arena
Címkék:

iOS 9

,

Low Power Mode


Az Apple legújabb mobil operációs rendszere számos új funkciót biztosít, ám többről még nem olvashattunk.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Phone Arena gyorstalpalója bemutatja, mik az újdonságok és azokat hogyan lehet gyorsan használni. Az iOS 9 elérhető a kompatibilis iPhone, iPad és iPod Touch készülékekre, sok fejlesztéssel, stabilabb működéssel és apróbb trükkökkel téve gördülékennyé a használatot.

  • Dupla klikkel a home gombra eddig is bárhonnan elérhető volt a multitasking, ám ha ezt a lezárt képernyőn tesszük meg, az Apple Pay azonnal használható.
  • A beállításokban már nem kell megtanulni, nagyjából hol található a menüben a keresett funkció, elég a fejlett keresőt használni, így pillanatok alatt megtalálható bármilyen beállítási lehetőség.
  • A némító gyorsgombbal (ringer switch) Siri is lenémítható, persze a Hey Siri hívóval, valamint Bluetooth készülékkel továbbra is előhívható. Siri egyébként számos új hangon is meg tud szólalni.
  • Az új Low Power Mode rendkívül hasznos lehet, hiszen bekapcsolva csökkenti a háttérmunkát, így kímélve az akkumulátort. A Low Power Mode kikapcsolja a vizuális effekteket, az e-maileket csak frissítés után tölti le, valamint az alkalmazások háttérbeli frissítései és az automatikus letöltések sem elérhetők.
  • A keresőben nevek is kereshetők, ahonnan az iOS 9-nek köszönhetően rögtön üzenet küldhető a kontaktnak vagy közvetlen hívás is indítható.
  • Egyszerre több fotó is elrejthető, ehhez egyszerűen ki kell őket választani, majd a megosztásra nyomva az elrejtés funkció is előbukkan.
  • Az Apple Maps-ben már a tömegközlekedési információk is elérhető, de több országban működik az értesítés is, ha például az adott útvonalat beállítva a kinézett busz késik, így téve egyszerűbbé az életünket.
  • Az új akkumulátor widget nem csak az adott készülék, de az Apple Watch töltöttségét is mutatja. Szintén az értesítési részleget érinti az újdonság, miszerint egy adott alkalmazás értesítése bármilyen más appnál felbukkan és gyors válaszra is ad lehetőséget, legyen szó egy üzenetről vagy egy naptárbejegyzésről.
  • Az iOS 9-ben rendkívül részletesen tekinthető át a különböző alkalmazások akkumulátor fogyasztása, akár egy napot, akár az elmúlt majdnem egy hetet szeretnénk áttekinteni.
  • Az iOS 9-cel megújult az iCloud Drive app, immár a főképernyőre is kitehető az iCloud beállításain belül, valamint a Health app támogatja a sokkal jobban átlátható, fekvő üzemmódot.
  • E-mailes csatolmányokra írni és rajzolni is lehet az iOS 9-ben, a Markup funkciót kiválasztva, legyen szó képernyőmentésről vagy egy képről. Szintén ide tartozik, hogy végre bármilyen fájl csatolható elektronikus levélhez, nem csak fotó vagy videó. És akkor még nem is említettük meg az egyszerre több e-mail kijelölési-szerkesztési lehetőségét, így több levél jelölhető meg olvasottként vagy tehető át mappába, illetve a kukába.
  • A galériában adott lett a lehetőség, hogy az éppen megnyitott fotót egyszerűen lehúzzuk és mögötte előbukkanjon a többi fotó. Ha a kamerában próbálja használni valaki ezt az új funkciót, az értelemszerűen a kamera képét mutatja majd, nem az albumot. A swipe művelettel pillanatok alatt kijelölhető a galériában több fotó is.
  • Végre lehet zoomolni videóban! A pinch outtal működő újdonságot biztosan sokan kihasználják majd.
  • A Safari böngésző egyik kedvelt funkciója, az olvasási mód, amely még jobban egyénre szabható az iOS 9-cel. A háttér színe és a betűk mérete is módosítható, hogy minél kényelmesebbé tegye az olvasást.


A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei