Egy iPhone sincs biztonságban: vírust találtak

2015.10.06| BGR

Egy frissen felfedezett kártevő bármilyen iOS rendszert futtató készüléket tönkretehet.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Elmúltak már azok az idők sajnos, amikor iOS-re nem lehetett kártevőt találni. Úgy tűnik, az új malware-ek kifejezetten iPhone és iPad készülékekre utaznak, App Store törés és Apple ID lopás a funkciójuk. A legrosszabb, hogy bár már régóta léteznek iOS-es vírusok, ezek eddig csak a jailbreakelt készülékeket érintették, az új változatok azonban a nem tört iKütyükre is veszélyt jelentenek.

A YiSpecter nevű kártevő egy biztonsági rést kihasználva eléri, hogy az Apple által elfogadott, tanúsított alkalmazásnak lássa a telefon vagy tablet, azonban telepítés után láthatatlan és a felhasználó által elérhetetlen lesz, ugyanis egy valódi iOS programnak álcázza magát vagy elrejti magát a főképernyőn, tehát a user nem tudja azt törölni sehogy sem. Az így a YiSpecter által fertőzött készülékeken a program le tud tölteni, telepíteni és önkényesen elindítani iOS appokat, meglévőket lecserélni, reklámokat mutatni, a Safari böngésző alapértelmezett kereső motorját módosítani tudja, valamint a könyvjelzőket és a megnyitott oldalakat.

Egy iPhone sincs biztonságban: vírust találtak

A Palo Alto Networks kidolgozott egy módszert a malware és az általa telepített programok, kártevők eltávolítására. Ehhez a beállítások, általános részben el kell távolítani a profiloknál az összes ismeretlen vagy nem megbízható profilt, majd ha bármilyen programot találunk “情涩播放器”, “快播私密版” “快播0” nevekkel, törölni kell. Bármilyen olyan, harmadik fél által kiadott iOS menedzselő programhoz Windows vagy Mac OS X alatt csatlakoztatni kell az iPhone-t vagy az iPad-et, majd minden iOS appot egyesével átnézni és a Phone, Weatcher, Game Center, Passbook, Notes vagy Cydia nevűeket törölni. Ez a megoldás ugyanis a valóban eredeti Apple appokat nem törli, csak a malware-t.

Az Apple megjegyzése szerint a fenti megoldás csak az iOS 8.4 vagy régebbi rendszert futtató készülékeket érinti, azok közül is csak azon modelleket, amelyekre nem megbízható forrásból telepítettek alkalmazást. iOS 8.4-en már blokkolták a malware-t és felhívják a felhasználók figyelmét, hogy célszerű mindig a legújabb verziószámú rendszert használni, amelyekben a legfrissebb biztonsági frissítések is megtalálhatók.A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei