128 millió iPhone-os telepített rosszindulatú appot telefonjára még 2015-ben

2021.05.11| Phone Arena

Még 2015-ben 128 millió iOS felhasználó 2500 vagy több olyan fertőzött alkalmazást telepített, amelyeket az XcodeGhost rosszindulatú pr

A rosszindulatú programokat olyan alkalmazásokba helyezték el, amelyek legitimnek tűntek, és abban az időben azt hitték, hogy az érintettek száma alapján ez a legnagyobb hack az iPhone felhasználókkal szemben. A fent említett 128 millió érintett felhasználó közül 18 millió az Egyesült Államokból származott.

A rosszindulatú programot az iOS felhasználók adatainak bányászatára használták fel és Dale Bagwell, az Apple iTunes ügyfelekkel foglalkozó menedzsere szerint 203 millió letöltés történt ebből a 2500+ rosszindulatú programmal terhelt alkalmazásból. Az Apple egy másik munkatársa e-mailben azt írta, hogy "Kína képviseli az ügyfelek 55%-át és a letöltések 66%-át. Amint láthatja, az Egyesült Államokban jelentős (18 millió ügyfél) érintett."

128 millió iPhone-os telepített rosszindulatú appot telefonjára még 2015-ben

A rosszindulatú programnak állítólag képesnek kellett lennie az áldozatoktól származó személyes adatok megragadására, beleértve a fertőzött alkalmazás nevét, az eszköz nevét és típusát, hálózati információkat és egyebeket. GYIK oldalán az Apple azt írta: "nincs tudomásunk arról, hogy a személyazonosításra alkalmas ügyféladatokat befolyásolják és a kód sem volt képes arra, hogy ügyfél-hitelesítő adatokat kérjen az iCloud és egyéb szolgáltatás jelszavainak megszerzéséhez", valamint a "rosszindulatú kódok csak néhány általános információt tudtak átadni, például az alkalmazásokat és az általános rendszerinformációkat. "

Más e-mailek jelezték, hogy az Apple megpróbálta kitalálni, hogy miként árulja el az áldozatoknak. Matt Fischer, az Apple App Store alelnöke arra gondolt, vajon az Apple e-mailt akar-e küldeni a hackelés által érintett összes ügyfelének. Fischer azt írta: "Ez némi kihívást jelent az e-mail nyelvi lokalizációja szempontjából, mivel ezeknek az alkalmazásoknak a letöltése az App Store áruházainak széles skáláján történt szerte a világon."

128 millió iPhone-os telepített rosszindulatú appot telefonjára még 2015-ben

Bagwell azt válaszolta, hogy az összes potenciális áldozat riasztása problémát okozhat és hogy az e-mail küldése az áldozatoknak eltarthat egy ideig. Míg az Apple azt mondta, hogy meg fogja mondani a hack minden áldozatának, ez nyilván nem így volt. Még 2015-ben az Apple egy online GYIK-ben (amely már nem található) azt írta: "Szorosan együttműködünk a fejlesztőkkel, hogy az érintett alkalmazások a lehető leggyorsabban visszakerüljenek az App Store-ba az ügyfelek számára."

A Lookout biztonsági cég akkor azt mondta, hogy "az XcodeGhost készítői újracsomagolták az Xcode telepítőket a rosszindulatú kóddal és az iOS / OS X fejlesztők számos népszerű fórumán közzétették a telepítő linkjeit". A Lookout kifejtette, hogy "a fejlesztőket azért csábították el, hogy letöltsék az Xcode ezen manipulált verzióját, mert Kínában sokkal gyorsabban letöltik, mint az Apple Mac App Store-jából az Xcode hivatalos verzióját."

Az XcodeGhost rosszindulatú programokat tartalmazó alkalmazások egy része népszerű címeket tartalmazott, mint például a WeChat és az Angry Birds 2 kínai változata. Míg a rosszindulatú program sok felhasználóra kihatott, magát a rosszindulatú programot nem tekintették kifinomultnak vagy veszélyesnek.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei