128 millió iPhone-os telepített rosszindulatú appot telefonjára még 2015-ben

2021.05.11| Phone Arena

Még 2015-ben 128 millió iOS felhasználó 2500 vagy több olyan fertőzött alkalmazást telepített, amelyeket az XcodeGhost rosszindulatú pr

A rosszindulatú programokat olyan alkalmazásokba helyezték el, amelyek legitimnek tűntek, és abban az időben azt hitték, hogy az érintettek száma alapján ez a legnagyobb hack az iPhone felhasználókkal szemben. A fent említett 128 millió érintett felhasználó közül 18 millió az Egyesült Államokból származott.

A rosszindulatú programot az iOS felhasználók adatainak bányászatára használták fel és Dale Bagwell, az Apple iTunes ügyfelekkel foglalkozó menedzsere szerint 203 millió letöltés történt ebből a 2500+ rosszindulatú programmal terhelt alkalmazásból. Az Apple egy másik munkatársa e-mailben azt írta, hogy "Kína képviseli az ügyfelek 55%-át és a letöltések 66%-át. Amint láthatja, az Egyesült Államokban jelentős (18 millió ügyfél) érintett."

128 millió iPhone-os telepített rosszindulatú appot telefonjára még 2015-ben

A rosszindulatú programnak állítólag képesnek kellett lennie az áldozatoktól származó személyes adatok megragadására, beleértve a fertőzött alkalmazás nevét, az eszköz nevét és típusát, hálózati információkat és egyebeket. GYIK oldalán az Apple azt írta: "nincs tudomásunk arról, hogy a személyazonosításra alkalmas ügyféladatokat befolyásolják és a kód sem volt képes arra, hogy ügyfél-hitelesítő adatokat kérjen az iCloud és egyéb szolgáltatás jelszavainak megszerzéséhez", valamint a "rosszindulatú kódok csak néhány általános információt tudtak átadni, például az alkalmazásokat és az általános rendszerinformációkat. "

Más e-mailek jelezték, hogy az Apple megpróbálta kitalálni, hogy miként árulja el az áldozatoknak. Matt Fischer, az Apple App Store alelnöke arra gondolt, vajon az Apple e-mailt akar-e küldeni a hackelés által érintett összes ügyfelének. Fischer azt írta: "Ez némi kihívást jelent az e-mail nyelvi lokalizációja szempontjából, mivel ezeknek az alkalmazásoknak a letöltése az App Store áruházainak széles skáláján történt szerte a világon."

128 millió iPhone-os telepített rosszindulatú appot telefonjára még 2015-ben

Bagwell azt válaszolta, hogy az összes potenciális áldozat riasztása problémát okozhat és hogy az e-mail küldése az áldozatoknak eltarthat egy ideig. Míg az Apple azt mondta, hogy meg fogja mondani a hack minden áldozatának, ez nyilván nem így volt. Még 2015-ben az Apple egy online GYIK-ben (amely már nem található) azt írta: "Szorosan együttműködünk a fejlesztőkkel, hogy az érintett alkalmazások a lehető leggyorsabban visszakerüljenek az App Store-ba az ügyfelek számára."

A Lookout biztonsági cég akkor azt mondta, hogy "az XcodeGhost készítői újracsomagolták az Xcode telepítőket a rosszindulatú kóddal és az iOS / OS X fejlesztők számos népszerű fórumán közzétették a telepítő linkjeit". A Lookout kifejtette, hogy "a fejlesztőket azért csábították el, hogy letöltsék az Xcode ezen manipulált verzióját, mert Kínában sokkal gyorsabban letöltik, mint az Apple Mac App Store-jából az Xcode hivatalos verzióját."

Az XcodeGhost rosszindulatú programokat tartalmazó alkalmazások egy része népszerű címeket tartalmazott, mint például a WeChat és az Angry Birds 2 kínai változata. Míg a rosszindulatú program sok felhasználóra kihatott, magát a rosszindulatú programot nem tekintették kifinomultnak vagy veszélyesnek.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei