Ma megszûnik a Flash!

2012.08.15 | GSM Arena

Ma eltûnik a Google Play Store-ból az Adobe Flash Player, ezzel pedig hivatalosan is megszûnik az Android rendszer Flash-támogatása.

Ma eltûnik a Google Play Store-ból az Adobe Flash Player, ezzel pedig hivatalosan is megszûnik az Android rendszer Flash-támogatása. A hír nem újkeletû, az Adobe tavaly novemberben jelentette be, hogy leállnak a mobilos Flash Player fejlesztésével, mindössze azokra a modellekre érkezik még frissítés, amelyek eddig támogatták, augusztus 15-ével azonban már a hivatalos update-ek is megszûnnek, nem mellesleg az Android 4.1 Jelly Bean sem támogatja. A Flash hanyatlása az elsõ iPhone-nal kezdõdött, ugyanis nem támogatta az iOS sosem a Flasht, Steve Jobs egyszerûen nem engedélyezte stabilitás, felhasználói élmény és akkumulátor üzemidõre hivatkozva. A hatalmas felháborodás ellenére – és azóta is – viszik az iPhone-okat mint a cukrot. Az Apple az eset óta továbbment, már a Mac számítógépeit is Flash Player nélkül árulja, holott azelõtt elõre telepítve megtalálható volt az almás gépeken, ráadásul a Microsoft a Windwos 8-ban is csak korlátozottan támogatja a Flasht.

/txt/hirek/kepek/android-flash-rip_20120815.jpg

Ilyen elõzmények után egyértelmû, hogy az Adobe a Flash-sel a konkurens Android felé fordult és sokáig bizony ez a funkció sokat nyomott a latban a vásárlóknál, nemcsak a telefont, de a nettáblák esetében is. Sajnos azonban ez sem segített eléggé az Adobe-nak, mivel csak néhány androidos készülék volt képes tökéletesen lejátszani a tartalmakat, ráadásul a webes Flash-ek nagy része nem optimalizált érintõkijelzõre. A Flash-t így a cég a sokkal jobbnak kikiáltott technológiára, a HTML5 fejlesztésére és támogatására cseréli.A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

Egyre közkedveltebbé válnak az okosórák? Ön hogyan áll hozzá?


Van és szeretem
Van, de nincs értelme
Nincs, de hamarosan lesz
Nincs, és nem is vágyok ráKorábbi szavazások eredményei