1,2 Gbps feletti adatátviteli sebességet ért el mobilinterneten a Telenor

2016.12.15| Telenor

Sikeres tesztet hajtottak végre a Telenor rádiós kísérleti laborjában.

A Telenor és partnere, a ZTE szakemberei közösen tesztelték az eddigi leggyorsabb Hipernet adatátviteli sebességet a mobilszolgáltató székházának rádiós kísérleti helyiségében, Törökbálinton. Az újonnan tesztelt technológiát, amely a 4. és 5. generációs mobilinternet hálózatok közti átkötést jelentheti, többszörös sebesség és kapacitás mellett alacsonyabb válaszidõ jellemzi.

A Telenor által nyújtott jelenlegi leggyorsabb Hipernet 4G+ mobilinternet 300 Mbps elméleti letöltési sebességre képes, ami a gyakorlatban egy DVD-nyi adat letöltését kb. 2 perc alatt teszi lehetõvé. A Telenor székház rádió-kísérleti laboratóriumában most elvégzett teszteken, egy új technológia segítségével 1,215 Gbps mobilinternet átviteli sebességet értek el, amivel egy DVD-nyi adatmennyiség 31 és fél másodperc alatt tölthetõ le a mobilhálózaton. Ez a gyorsaság az új technológia leglátványosabb eleme, de a Telenor szakemberei hangsúlyozzák: ebben az esetben már nem csak a sebesség számít!

1,2 Gbps feletti adatátviteli sebességet ért el mobilinterneten a Telenor

A mobilhálózatban a felhasználó által érzékelt sebesség szorosan összefügg az adott cella kapacitásával. Ha csak egy készülék kapcsolódik egy 4G bázisállomásra, az megkapja annak teljes lehetséges sávszélességét. Ha kettõ készülék csatlakozik, felesben osztoznak a kapacitáson; újabb eszközök csatlakozásával tovább osztódik a rendelkezésre álló sávszélesség. A mobilkommunikációs hálózatban ezért fontos a nagy sebességû, azaz nagy kapacitású átjátszó eszközök biztosítása, amely egyidejûleg a lehetõ legtöbb készüléket képes a megfelelõ internetezési élménnyel kiszolgálni.

Az internethálózat kapacitása mellett a hálózati válaszidõ is nagyon fontos tényezõ. Minél rövidebb, alacsonyabb a válaszidõ, annál gördülékenyebb a kommunikáció két eszköz között. Például egy online autóverseny-játékban, ahol több ember vezet egyszerre a pályán, nagyon fontos, hogy a pilóták azonos idõben lássák versenytársaikat, ugyanis egy másodpercnyi késés is a játékélmény és az igazságos verseny rovására megy. Az üzleti életben az alacsony válaszidõ például online liciteken elengedhetetlen a kiegyenlített versenyhez. A jelenlegi 4G+ hálózaton a válaszidõ jellemzõen 16-30 milliszekundum (ms). A Telenor által most tesztelt technológia képes 10 ms alá vinni ezt az értéket, míg a még jelenleg is szabványosítás alatt álló 5G hálózat várhatóan az emberi agy sebességével, akár 1 milliszekundumos alatt lesz képes reagálni. Ez a gyors válaszidõ már alkalmas az önjáró és hálózatban közlekedõ jármûvek irányítására és azok egymás közti kommunikációjára, valamint a precízebb távorvoslásra is lehetõséget biztosít.

1,2 Gbps feletti adatátviteli sebességet ért el mobilinterneten a Telenor

„Jelenleg a Hipernet 4G szolgáltatásunk kültéri lakossági lefedettsége országosan mintegy 98%-os. Az épületek több fallal elválasztott, belsõ helyiségeiben elérhetõ 4G+ lefedettségünk Budapesten már eléri a 84,9%-ot, és több nagyvárosban zajlik hasonló fejlesztés. A most bemutatott különleges sebességet és cellakapacitást az eddigi megoldásokhoz képest a 800, 1800, 2600 MHz-es tartományból még több saját frekvencia bevonásával, fejlettebb antennatechnológia és magasabb rendû modulációs mód együttes használatával értük el, partnerünk, a ZTE segítségével.” – mondta Csaba Tamás, a Telenor hálózatfejlesztésért felelõs stratégiai tanácsadója.

A most kísérleti szinten bemutatott technológia elterjedése segíti a stabil és jó minõségû mobilinternet-elérést zsúfoltabb területeken is, például stadionok, koncertek, fesztiválok helyszínén, míg a megnövekedett sebesség akár szuper-felbontású, 4K-s videók, vagy VR tartalmak továbbítására is alkalmas lehet.



További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei