Sok MMS-t küldtek a Telenorosok az ünnepek alatt

2012.01.04| Telenor

A multimédiás tartalmakat támogató mobiltelefonok mára nemcsak a mindennapok, de az ünnepek meghatározó szereplőivé is váltak.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A multimédiás tartalmakat támogató mobiltelefonok mára nemcsak a mindennapok, de az ünnepek meghatározó szereplőivé is váltak. A Telenor előfizetői karácsonyi és szilveszteri jókívánságaik továbbításával több mint 124 ezer GB-nyi adatforgalmat bonyolítottak, ami a tavalyi évhez képest kiemelkedő, mintegy 46%-os növekedést jelent. Számottevő mértékben nőtt az MMS-ek száma is, 11%-kal több, közel 176 ezer multimédiás üzenetet küldtek december 24. és január 1. között. Az SMS-küldés idén is rendkívül népszerű volt: a szöveges üzenetek száma december 24-én meghaladta, szilveszterkor pedig megközelítette a 11 milliót.

Bár továbbra is nagyon sokan kívántak SMS-ben kellemes ünnepeket a Telenor előfizetői közül, jelentősen növekedett az MMS-ek valamint a mobilinternet segítségével küldött köszöntések száma a korábbi évekhez képest. Ez azt jelenti, hogy mind a hagyományos készüléket, mind pedig az okostelefont használók körében fokozódott a multimédiás üzenetek népszerűsége az ünnepek idején: előbbiek MMS-ben, utóbbiak mobilinterneten keresztül köszöntötték barátaikat, szeretteiket, illetve osztották meg velük a karácsony legszebb pillanatairól készített fényképeket, videókat.

Sok MMS-t küldtek a Telenorosok az ünnepek alatt

A Telenor Magyarország 2011-es kutatásaiból kiderül, hogy a jól megszokott, hagyományos funkciók mellett a felhasználók előszeretettel használják mobiljukat szórakozásra, multimédiás tartalmak megtekintésére és továbbküldésére is. Az előfizetők 91%-a például rendszeresen készít fényképeket készülékével.<1> Az ünnepi időszak adatai is alátámasztják ezt a tendenciát. A mobilinternet használata jelentős mértékben emelkedett ezeken a napokon: az adatforgalom 2010-hez képest 46%-kal nőtt, meghaladva a 124 ezer GB-ot. Az MMS-ek száma pedig 11 százalékkal lett nagyobb az ünnepek idején a tavalyihoz képest, 2011-ben karácsony és szilveszter napján így összesen közel 176 ezer MMS-sel kívántak kellemes ünnepeket a Telenor előfizetői.

A legforgalmasabb napon, december 24-én közel 59 ezer multimédiás üzenetet küldtek, mely több mint 16 százalékos növekedés az előző évi számokhoz viszonyítva. A Telenor nagyszabású hálózatfejlesztésének köszönhetően ekkor is valamennyi üzenet sikeresen és időben eljutott címzettjéhez.

Továbbra is népszerűek voltak ugyanakkor az SMS-ek, számuk összesen 22 millióra rúgott a két ünnepnapon: december 24-én több mint 11 millió, szilveszterkor pedig 10,8 millió szöveges üzenetet küldtek a Telenor hálózatán. Az ünnep legforgalmasabb időszaka Szentestére esett, ekkor csak a 17 és 20 óra közötti időszakban 1,8 millió üzenetváltás történt, illetve voltak olyan pillanatok, amikor az SMS-ek másodpercenkénti száma elérte a 237-et.



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei