Miért nem működik a teszteken az iPhone 14 ütközésérzékelője?

2022.10.03| GSM Arena

Az Apple válaszolt arra, hogy a roncstelepi töréstesztek miért nem mindig aktiválják az iPhone-ok ütközésérzékelőjét.

Az iPhone 14 termékcsalád bejelentésével az Apple bejelentette, hogy telefonjait új érzékelőkkel és technológiával szerelték fel, amelyek képesek érzékelni, ha a felhasználó autóbalesetet szenved. Az iPhone ezután feladja a segélyszolgálatok tárcsázását, és automatikusan tárcsáz, ha a felhasználó nem válaszol.

Miért nem működik a teszteken az iPhone 14 ütközésérzékelője?

A Wall Street Journal munkatársa, Joanna Stern együttműködött egy michigani roncsderbi sofőrrel, hogy teszteljék, vajon sikerül-e az új iPhone-t aktiválni a biztonsági funkcióval.

Az autóba egy iPhone 14 és egy Google Pixel került, a sofőr csuklójára pedig egy Apple Watch Ultra volt rögzítve. Egy iPhone 14 Pro Max és egy Pixel 6 egy álló ócska járműbe került, amelybe beleütköztek. A teszt során egy derbi járművet (amelyet egy profi derbisofőr vezetett) behajtottak a parkoló autóba, és megnézték, mely eszközök váltották ki az ütközésészlelést.

Miután összetörték a járműveket és vegyes eredményeket láttak az iPhone-ok és a Pixelek esetében, a The Wall Street Journal megkereste az Apple-t véleményért.

„Amikor megkerestem az Apple-t az eredményekkel, a cég szóvivője azt mondta, hogy a roncstelepen a tesztkörülmények nem adtak elegendő jelet az iPhone-nak ahhoz, hogy aktiválja a funkciót.”

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az ütközésészlelés működéséhez először azt kell észlelnie, hogy az eszköz egy mozgó járműben van. A WSJ felvázolja, hogy egy algoritmus több tényezőt is figyelembe vesz a funkció működéséhez. A mozgásérzékelők érzékelik a hirtelen mozgásváltozásokat, a mikrofonok érzékelik a hangos hangokat, például az ütközést, a barométer érzékeli a légnyomás változásait a légzsákok működésbe lépésekor, a GPS-leolvasások érzékelik a mozgó jármű hirtelen lassulását (érzékelik, hogy járműben van-e egyáltalán), a CarPlay és a Bluetooth állapota pedig jobban jelzi, hogy az eszköz valóban járműben van-e.

Miért nem működik a teszteken az iPhone 14 ütközésérzékelője?

Mind a Google, mind az Apple összeomlásérzékelő funkciói nem képesek minden típusú összeomlást észlelni. Az új iPhone-ok Crash Detection beállítása alatt még egy felelősségkizárás is található, amely pontosan ezt mondja. Minden esetben azonban az eszközöknek először képesnek kell lenniük arra, hogy érzékeljék, hogy mozgó járműben van, a fent említett jelek egy részének vagy mindegyikének bevonásával.

Reméljük, hogy soha senkinek nem kell ütközésérzékelő funkciót használnia okostelefonján, de az ilyen funkciók életeket menthetnek baleset esetén.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokMi az a Samsung Good Lock és mire jó? Mutatjuk!

Mi az a Samsung Good Lock és mire jó? Mutatjuk!

2022.12.17
| SamMobile
Íme a Samsung Good Lock modulok, amelyekről úgy gondoljuk, érdemes kipróbálni!
Mától 50 százalékos kedvezéménnyel vásárolható meg!

Mától 50 százalékos kedvezéménnyel vásárolható meg!

2023.01.09
| AliExpress
Blackview BV9200: 6,6 hüvelykes, 120Hz-es kijelző, 5000mAh-es akkumulátor, 14GB Ram - csapj le rá most!
Megújul külsőleg a Galaxy S23 és S23 Plus

Megújul külsőleg a Galaxy S23 és S23 Plus

2022.12.19
| Android Authority
A Galaxy S23 és a Galaxy S23 Plus modellek dummy-jairól jelentek meg képek az interneten. A fotók néhány tervezési változást mutatnak be az S23 és az S22 között. A Galaxy S23 Ultra dummy-járól nincs információnk.
A klasszikus Always On Display megérkezett az iOS 16.2 frissítéssel

A klasszikus Always On Display megérkezett az iOS 16.2 frissítéssel

2022.12.15
| Phone Arena
Az iOS 16.2 klasszikus Always On Display funkciót kínál az Apple iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max modellekhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Az MMS lassan megszűnőben, de az SMS még él. Ön melyik applikációt használja leginkább üzenetküldésre?


Instagram
Messenger
Signal
Skype
SMS
Snapchat
Telegram
Viber
Whatsapp
EgyébKorábbi szavazások eredményei