Miért nem működik a teszteken az iPhone 14 ütközésérzékelője?

2022.10.03| GSM Arena

Az Apple válaszolt arra, hogy a roncstelepi töréstesztek miért nem mindig aktiválják az iPhone-ok ütközésérzékelőjét.

Az iPhone 14 termékcsalád bejelentésével az Apple bejelentette, hogy telefonjait új érzékelőkkel és technológiával szerelték fel, amelyek képesek érzékelni, ha a felhasználó autóbalesetet szenved. Az iPhone ezután feladja a segélyszolgálatok tárcsázását, és automatikusan tárcsáz, ha a felhasználó nem válaszol.

Miért nem működik a teszteken az iPhone 14 ütközésérzékelője?

A Wall Street Journal munkatársa, Joanna Stern együttműködött egy michigani roncsderbi sofőrrel, hogy teszteljék, vajon sikerül-e az új iPhone-t aktiválni a biztonsági funkcióval.

Az autóba egy iPhone 14 és egy Google Pixel került, a sofőr csuklójára pedig egy Apple Watch Ultra volt rögzítve. Egy iPhone 14 Pro Max és egy Pixel 6 egy álló ócska járműbe került, amelybe beleütköztek. A teszt során egy derbi járművet (amelyet egy profi derbisofőr vezetett) behajtottak a parkoló autóba, és megnézték, mely eszközök váltották ki az ütközésészlelést.

Miután összetörték a járműveket és vegyes eredményeket láttak az iPhone-ok és a Pixelek esetében, a The Wall Street Journal megkereste az Apple-t véleményért.

„Amikor megkerestem az Apple-t az eredményekkel, a cég szóvivője azt mondta, hogy a roncstelepen a tesztkörülmények nem adtak elegendő jelet az iPhone-nak ahhoz, hogy aktiválja a funkciót.”

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az ütközésészlelés működéséhez először azt kell észlelnie, hogy az eszköz egy mozgó járműben van. A WSJ felvázolja, hogy egy algoritmus több tényezőt is figyelembe vesz a funkció működéséhez. A mozgásérzékelők érzékelik a hirtelen mozgásváltozásokat, a mikrofonok érzékelik a hangos hangokat, például az ütközést, a barométer érzékeli a légnyomás változásait a légzsákok működésbe lépésekor, a GPS-leolvasások érzékelik a mozgó jármű hirtelen lassulását (érzékelik, hogy járműben van-e egyáltalán), a CarPlay és a Bluetooth állapota pedig jobban jelzi, hogy az eszköz valóban járműben van-e.

Miért nem működik a teszteken az iPhone 14 ütközésérzékelője?

Mind a Google, mind az Apple összeomlásérzékelő funkciói nem képesek minden típusú összeomlást észlelni. Az új iPhone-ok Crash Detection beállítása alatt még egy felelősségkizárás is található, amely pontosan ezt mondja. Minden esetben azonban az eszközöknek először képesnek kell lenniük arra, hogy érzékeljék, hogy mozgó járműben van, a fent említett jelek egy részének vagy mindegyikének bevonásával.

Reméljük, hogy soha senkinek nem kell ütközésérzékelő funkciót használnia okostelefonján, de az ilyen funkciók életeket menthetnek baleset esetén.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.
Vége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

2023.10.03
| SamMobile
Néhány órával azután, hogy a szabványos Galaxy S24 nagyfelbontású renderjei kiszivárogtak az interneten, most minden oldalról láthatjuk az Ultra modellt rendereléseken és 360 fokos videón.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei