Kiváncsi vagy, hogy hogyan működik az új Apple Crash Detection funckió?

2022.09.22| PhoneArena

Egy YouTuber tesztelte az iPhone 14 Crash Detection funkcióját, megmutatja, hogy tényleg működik-e.

A vadonatúj iPhone 14 termékcsaláddal az Apple bevezette a Crash Detection-t, egy olyan funkciót, amelynek célja, hogy megmentse az életünket, ha súlyos autóbaleset ér. Ahogy az Apple a bejelentésben kifejtette, az új iPhone 14 modellek két új mozgásérzékelővel rendelkeznek: egy továbbfejlesztett 3 tengelyes giroszkóppal és egy nagy G-erősségű gyorsulásmérővel. Ezek segítségével az új iPhone-ok érzékelik a súlyos autóbaleseteket és ha részesei leszünk egy ilyen balesetnek, akkor automatikusan értesíti a vészhelyzeti kapcsolattartókat és megadja nekik az aktuális tartózkodási helyünket.

Kiváncsi vagy, hogy hogyan működik az új Apple Crash Detection funckió?

Bár az Apple új vészhelyzeti funkciója ígéretesen hangzik, csak egy módon lehet ténylegesen meggyőződni arról, hogy valóban úgy működik-e, ahogyan azt tervezték. Ez pedig egy éles tesztelés. Azonban, hogy kiderüljön, hogy valóban működik-e az Apple Crash Detection, a TechRax nevű YouTube-csatorna tesztelte az új vészhelyzeti funkciót egy súlyos autóbaleset létrehozásával "biztonságos és ellenőrzött környezetben".

Lényegében egy beépített rádióvezérlő mechanizmus segítségével a TechRax egy valódi autót zúzott bele néhány roncsba. A kísérlethez a YouTuber egy iPhone 14 Pro-t használt, amelyet a vezetőülés háttámlájára ragasztott.

A videóból kiderül, hogy az Apple új vészhelyzeti funkciója valóban működik. 10 másodperccel az "incidens" után az iPhone egy újabb 10 másodperces visszaszámlálást indított el - hangos szirénahang kíséretében. Ha nem történt nagy baj, akkor egyszerűen leállíthatjuk az időzítőt. Ellenkező esetben az iPhone magától értesíti az elsősegélynyújtókat (és a vészhelyzeti kapcsolattartókat, ha beállítottad).

Így már tudjuk, hogy az Apple Crash Detection nem csak egy marketingfogás, hanem valóban működik és akár megmentheti az életünket. Azonban nagyon bízzunk benne, hogy nem kerülünk olyan helyzetbe, hogy szükségünk legyen rá.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokAz iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
Képeken az iPhone 14 Pro Max!

Képeken az iPhone 14 Pro Max!

2022.08.26
| Phone Arena
Az Apple megerősítette a Far Out eseményt szeptember 7-i dátummal, ahol bejelenti az iPhone 14 sorozatot, az Apple Watch Series 8-at és két másik óramodellt, valamint az új AirPodokat.
Videó: iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro Max

Videó: iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro Max

2022.08.09
| Phone Arena
Friss videó mutatja be az iPhone 14 Pro Max és az iPhone 13 Pro Max tervezési különbségeit.
Az iPhone 14 Pro Max az ultraszéles kamera miatt lesz drágább

Az iPhone 14 Pro Max az ultraszéles kamera miatt lesz drágább

2022.08.31
| Phone Arena
A fő iPhone 14 Pro kameraérzékelőn kívül az Apple várhatóan frissíteni fogja a Pro modellek ultraszéles kameráját, árulta el Ming-Chi Kuo neves elemző, és ezúttal a pontos specifikációkat adja meg.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei