Kiváncsi vagy, hogy hogyan működik az új Apple Crash Detection funckió?

2022.09.22| PhoneArena

Egy YouTuber tesztelte az iPhone 14 Crash Detection funkcióját, megmutatja, hogy tényleg működik-e.

A vadonatúj iPhone 14 termékcsaláddal az Apple bevezette a Crash Detection-t, egy olyan funkciót, amelynek célja, hogy megmentse az életünket, ha súlyos autóbaleset ér. Ahogy az Apple a bejelentésben kifejtette, az új iPhone 14 modellek két új mozgásérzékelővel rendelkeznek: egy továbbfejlesztett 3 tengelyes giroszkóppal és egy nagy G-erősségű gyorsulásmérővel. Ezek segítségével az új iPhone-ok érzékelik a súlyos autóbaleseteket és ha részesei leszünk egy ilyen balesetnek, akkor automatikusan értesíti a vészhelyzeti kapcsolattartókat és megadja nekik az aktuális tartózkodási helyünket.

Kiváncsi vagy, hogy hogyan működik az új Apple Crash Detection funckió?

Bár az Apple új vészhelyzeti funkciója ígéretesen hangzik, csak egy módon lehet ténylegesen meggyőződni arról, hogy valóban úgy működik-e, ahogyan azt tervezték. Ez pedig egy éles tesztelés. Azonban, hogy kiderüljön, hogy valóban működik-e az Apple Crash Detection, a TechRax nevű YouTube-csatorna tesztelte az új vészhelyzeti funkciót egy súlyos autóbaleset létrehozásával "biztonságos és ellenőrzött környezetben".

Lényegében egy beépített rádióvezérlő mechanizmus segítségével a TechRax egy valódi autót zúzott bele néhány roncsba. A kísérlethez a YouTuber egy iPhone 14 Pro-t használt, amelyet a vezetőülés háttámlájára ragasztott.

A videóból kiderül, hogy az Apple új vészhelyzeti funkciója valóban működik. 10 másodperccel az "incidens" után az iPhone egy újabb 10 másodperces visszaszámlálást indított el - hangos szirénahang kíséretében. Ha nem történt nagy baj, akkor egyszerűen leállíthatjuk az időzítőt. Ellenkező esetben az iPhone magától értesíti az elsősegélynyújtókat (és a vészhelyzeti kapcsolattartókat, ha beállítottad).

Így már tudjuk, hogy az Apple Crash Detection nem csak egy marketingfogás, hanem valóban működik és akár megmentheti az életünket. Azonban nagyon bízzunk benne, hogy nem kerülünk olyan helyzetbe, hogy szükségünk legyen rá.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

2023.09.20
| Android Authority
Az iFixit csökkentette az iPhone 14 javíthatósági értékelését a korábbi 7-ről 4-re az elérhető maximális 10 pontból.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei