Kiváncsi vagy, hogy hogyan működik az új Apple Crash Detection funckió?

2022.09.22| PhoneArena

Egy YouTuber tesztelte az iPhone 14 Crash Detection funkcióját, megmutatja, hogy tényleg működik-e.

A vadonatúj iPhone 14 termékcsaláddal az Apple bevezette a Crash Detection-t, egy olyan funkciót, amelynek célja, hogy megmentse az életünket, ha súlyos autóbaleset ér. Ahogy az Apple a bejelentésben kifejtette, az új iPhone 14 modellek két új mozgásérzékelővel rendelkeznek: egy továbbfejlesztett 3 tengelyes giroszkóppal és egy nagy G-erősségű gyorsulásmérővel. Ezek segítségével az új iPhone-ok érzékelik a súlyos autóbaleseteket és ha részesei leszünk egy ilyen balesetnek, akkor automatikusan értesíti a vészhelyzeti kapcsolattartókat és megadja nekik az aktuális tartózkodási helyünket.

Kiváncsi vagy, hogy hogyan működik az új Apple Crash Detection funckió?

Bár az Apple új vészhelyzeti funkciója ígéretesen hangzik, csak egy módon lehet ténylegesen meggyőződni arról, hogy valóban úgy működik-e, ahogyan azt tervezték. Ez pedig egy éles tesztelés. Azonban, hogy kiderüljön, hogy valóban működik-e az Apple Crash Detection, a TechRax nevű YouTube-csatorna tesztelte az új vészhelyzeti funkciót egy súlyos autóbaleset létrehozásával "biztonságos és ellenőrzött környezetben".

Lényegében egy beépített rádióvezérlő mechanizmus segítségével a TechRax egy valódi autót zúzott bele néhány roncsba. A kísérlethez a YouTuber egy iPhone 14 Pro-t használt, amelyet a vezetőülés háttámlájára ragasztott.

A videóból kiderül, hogy az Apple új vészhelyzeti funkciója valóban működik. 10 másodperccel az "incidens" után az iPhone egy újabb 10 másodperces visszaszámlálást indított el - hangos szirénahang kíséretében. Ha nem történt nagy baj, akkor egyszerűen leállíthatjuk az időzítőt. Ellenkező esetben az iPhone magától értesíti az elsősegélynyújtókat (és a vészhelyzeti kapcsolattartókat, ha beállítottad).

Így már tudjuk, hogy az Apple Crash Detection nem csak egy marketingfogás, hanem valóban működik és akár megmentheti az életünket. Azonban nagyon bízzunk benne, hogy nem kerülünk olyan helyzetbe, hogy szükségünk legyen rá.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei