Lefelezték az iPhone X gyártást

2018.01.30| Phone Arena

Az Apple hétfőn közölte a gyárakkal, hogy az iPhone X gyártási darabszám igényét lefelezte.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

 

Ennek megfelelően az előzetesen kért 40 millió Apple iPhone X helyett már csak 20 milliót szeretnének legyártatni január és március között. A jelentés szerint a csökkenés a növekvő készleteknek köszönhető, hiszen a TrueDepth kamera alkatrészeinek szűkös beszerzési lehetősége megoldódott. Ettől függetlenül az ötven százalékos csökkentés akkor is rengeteg.

A Nikkei nem az egyetlen forrás, amely erről a hírről beszámolt, múlt héten két másik cég is előrejelezte ugyanezt, bár a konkrét számokat csak most tudtuk meg. Ez megmagyarázhatja, hogy a Samsung A3-as OLED kijelző gyára miért nem működik ebben a hónapban, miután évek óta teljes kapacitással dolgoztak a gyártósoron. Az A3 gyártotta az iPhone X 5.8 colos OLED megjelenítőjét.

Lefelezték az iPhone X gyártást

Az Apple csütörtökön teszi közzé a 2017 negyedik negyedéves riportját, ahol a befektetők élénken érdeklődnek majd a lenyomott iPhone X gyártásról. Elemzők korábban még arra számítottak, hogy az iPhone X áprilisra 63 millió darabszámos értékesítésről számol be, a csökkentés után viszont 51-57 millió lehet talán majd csak reális. Ez persze továbbra is összhangban van az össz iPhone eladási adatokkal, mivel a kezdeti csúcspont után átlagosan harminc százalékkal esnek vissza az eladások, viszont így az iPhone X nem teljesíti azt a fajta keresletet, amit elvártak volna az évfordulós modelltől.

Az Apple elemzője, Toni Sacconaghi egy kétoldalas jelentést készített, amelyben leírta, hogy egyelőre nem lehet tudni, mire számítsanak. Egyrészről ha az iPhone-ok összesen 55 milliós vagy rosszabb adatokat mutatnak márciusra, úgy szerény növekedést jelentene, másrészt számtalan beszállító jelezte, hogy a második negyedév csalódást okozhat és ezzel egyre inkább tisztában van mindenki.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei