HTC-re váltott a CM ROM-ok atyja: One vélemény

2013.04.23| Google Plus

Kisebb meglepetést okozott Steve Kondik, a CyanogenMod ROM alapítója, aki egészen múlt hétig Samsung okostelefont birtokolt.

Kisebb meglepetést okozott Steve Kondik, a CyanogenMod ROM alapítója, aki egészen múlt hétig Samsung okostelefont birtokolt. Mint ismeretes, Steve-re és munkájára hamar felfigyelt a Samsung és több év után bekebelezte a cég, azonban nem bírta túl sokáig a multinacionális vállalati légkört vagy inkább a rendelkezésére álló lehetőségeket korlátozták túlságosan, nem tudni, ám alig egy hónapja kilépett a Samsungtól. Steve hét vége előtt eldöntötte, hűtlen lesz az eddig jól bevált márkához és egy HTC One-nal lepte meg magát.

Kondik ahogy hazaért, a HTCDev-től bekért kóddal nyitotta a bootloadert, ezzel egyébként helyből elveszítette a garanciáját, majd CWM recoveryt tett fel és készített egy teljes mentést, ahogy azt ilyenkor illik. A hardver kimondottan bejött a CM alapítónak, az 1080p felbontású kijelzőről nem is beszélve, amely fantasztikus és meglehetősen fényes, bár elmondása szerint nem adna plusz pénzt telefonon az 1080p-s kijelzőért, ha minden más felsőkategóriás hardver megtalálható lenne benne. A külső leginkább a Samsung Series 7 laptopjára emlékezteti, amely pozitívum. Mindössze két kapacitív gomb hever az előlapon, a nemrég használt appok listáját a home gomb dupla nyomásával lehet elővarázsolni. Amivel nem tudott Steve megbékélni, az a menü, avagy a telepített alkalmazások listája, ez a Sense 5.0 leggyengébb része. Legrosszabb a három oszlopos elrendezés, amelyet vertikálisan lehet görgetni, ám csak oldalanként, így megnehezíti a gyártó azok dolgát, akik több száz alkalmazással dolgoznak. Némi könnyítést ad a mappákba tömörítés lehetősége, de nem tűnik ez a legjobb megoldásnak.

HTC-re váltott a CM ROM-ok atyja: One vélemény

Ezzel szemben örömmel üdvözölte a Sense 5.0 egyéb újításait, úgymint a teljes kijelzős widgeteket, a mélyen integrált közösségi hálózatokat és a hírfolyamot annak ellenére, hogy még bőven talált benne fejlesztenivalót és lehetőséget. Amiben nagyon jó a HTC One, az a lezáró képernyőnél választható témák és widgetek száma, így a képernyőzár feloldása nélkül számos fontos információhoz juthat a felhasználó. Hatékonyság tekintetében ugyanaz a chipset dolgozik a HTC One alatt mint a Samsung Galaxy S4-ben, mindkettő többet ad mint amire az átlagos usernek szüksége lehet. Steve Kondik tehát jelenleg szereti a HTC One-t, főként azért, mert egyszerűen fejlesztőnek tűnik, márpedig egy évek óta főzött ROM-okat készítő csapat vezetőjének ez az egyik legfontosabb funkció.További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei