HTC-re váltott a CM ROM-ok atyja: One vélemény

2013.04.23| Google Plus

Kisebb meglepetést okozott Steve Kondik, a CyanogenMod ROM alapítója, aki egészen múlt hétig Samsung okostelefont birtokolt.

Kisebb meglepetést okozott Steve Kondik, a CyanogenMod ROM alapítója, aki egészen múlt hétig Samsung okostelefont birtokolt. Mint ismeretes, Steve-re és munkájára hamar felfigyelt a Samsung és több év után bekebelezte a cég, azonban nem bírta túl sokáig a multinacionális vállalati légkört vagy inkább a rendelkezésére álló lehetőségeket korlátozták túlságosan, nem tudni, ám alig egy hónapja kilépett a Samsungtól. Steve hét vége előtt eldöntötte, hűtlen lesz az eddig jól bevált márkához és egy HTC One-nal lepte meg magát.

Kondik ahogy hazaért, a HTCDev-től bekért kóddal nyitotta a bootloadert, ezzel egyébként helyből elveszítette a garanciáját, majd CWM recoveryt tett fel és készített egy teljes mentést, ahogy azt ilyenkor illik. A hardver kimondottan bejött a CM alapítónak, az 1080p felbontású kijelzőről nem is beszélve, amely fantasztikus és meglehetősen fényes, bár elmondása szerint nem adna plusz pénzt telefonon az 1080p-s kijelzőért, ha minden más felsőkategóriás hardver megtalálható lenne benne. A külső leginkább a Samsung Series 7 laptopjára emlékezteti, amely pozitívum. Mindössze két kapacitív gomb hever az előlapon, a nemrég használt appok listáját a home gomb dupla nyomásával lehet elővarázsolni. Amivel nem tudott Steve megbékélni, az a menü, avagy a telepített alkalmazások listája, ez a Sense 5.0 leggyengébb része. Legrosszabb a három oszlopos elrendezés, amelyet vertikálisan lehet görgetni, ám csak oldalanként, így megnehezíti a gyártó azok dolgát, akik több száz alkalmazással dolgoznak. Némi könnyítést ad a mappákba tömörítés lehetősége, de nem tűnik ez a legjobb megoldásnak.

HTC-re váltott a CM ROM-ok atyja: One vélemény

Ezzel szemben örömmel üdvözölte a Sense 5.0 egyéb újításait, úgymint a teljes kijelzős widgeteket, a mélyen integrált közösségi hálózatokat és a hírfolyamot annak ellenére, hogy még bőven talált benne fejlesztenivalót és lehetőséget. Amiben nagyon jó a HTC One, az a lezáró képernyőnél választható témák és widgetek száma, így a képernyőzár feloldása nélkül számos fontos információhoz juthat a felhasználó. Hatékonyság tekintetében ugyanaz a chipset dolgozik a HTC One alatt mint a Samsung Galaxy S4-ben, mindkettő többet ad mint amire az átlagos usernek szüksége lehet. Steve Kondik tehát jelenleg szereti a HTC One-t, főként azért, mert egyszerűen fejlesztőnek tűnik, márpedig egy évek óta főzött ROM-okat készítő csapat vezetőjének ez az egyik legfontosabb funkció.További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei