Gyengén muzsikál a Galaxy 20 széria

2020.05.28| Android Authority

Megdöbbentő a tény, de a Galaxy S20-ak közel sem fogynak úgy, mint a Galaxy S10-ek tavaly.

A dolog pikantériája, hogy tavaly mindenki ezt a családot várta, ugyanis a Galaxy S10-ek indultak rendkívül döcögősen az előző évi Galaxy S9-ekhez képest. A dél-koreai The Elec jelentése szerint a legnépszerűbb modell a kínálatban a Samsung Galaxy S20+, ebből 3.5 millió darabot szállítottak le az első negyedévben, legalábbis az Omdia adatai szerint. Tavaly ugyanekkor a Galaxy S10-ből 5.2 millió fogyott. Máshogy fogalmazva a legnépszerűbb Galaxy S20 is több, mint 30 százalékkal gyengébben teljesít, mint egy éve a legjobb Galaxy S10.

A cég szerint a Galaxy S20 sorozatból 2020 első három hónapjában összesen szállított le a gyártó 8.3 millió darabig, egy évvel korábban a Galaxy S10 és S10+-ból ez összesen 10.3 millió darab volt úgy, hogy az adat nem tartalmazza a Galaxy S10e leszállításait.

Gyengén muzsikál a Galaxy 20 széria

A visszaesésnek persze számos oka lehet, nem arról van szó, hogy ne lenne hívogató a Samsung idei Galaxy S családja. Az egyik ok a koronavírus járvány, ami a történelem eddig megélt legnagyobb telefon gyártási visszaeséséért is felelős és ezt a Samsung sem kerülhette el.

Emellett a vállalat nem segítette az értékesítést a brutálisan megemelt áraival sem, az Android Authority olvasóinak 70 százaléka szerint például egyszerűen iszonyúan túlárazott az összes Galaxy S20 modell. Persze a Samsung nem az egyetlen olyan márka, amely évről-évre egyre drágább zászlóshajókat kínál, több más vállalat is ugyanezt teszi.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei