Több Chrome példány is megnyitható lesz Androidon

2023.01.12| Android Police

A Google Chrome az egyik legjobb böngésző Androidon, ám az asztali megfelelőjének néhány technikai képessége hiányzik.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Például Androidon több lapot is megnyithat, de a köztük való váltás nem a kényelem megtestesítője. A táblagépek és egyes összehajtható telefonok jobb helyzetben vannak, így több Chrome-példány párhuzamosan futhat, akárcsak az asztali számítógépeken. Azt kívántuk, bárcsak ugyanaz lenne minden Android telefonon, de a böngészőből eddig hiányzott ez a funkció.

Elöljáróban elmondható, hogy bizonyos megoldásokkal már több Chrome-példány futtatása is lehetséges. Telepíthet egy Chrome Canary vagy Dev buildet, és ezek különálló alkalmazásokként futnának a különböző csomagnevek miatt. Egyes kínai ROM-ok, például a Xiaomi MIUI-ja, szintén lehetővé teszik az alkalmazások klónozását, és hasonló eredményeket produkálnak.

A ChromeUnboxed jelentése szerint ezeknek a megoldási módoknak vége lehet, mert úgy tűnik, hogy a Chrome Példányváltó funkciója mindenki számára elérhető lesz, aki a böngésző stabil verzióját használja.

Egyelőre egyik eszközünkön sem látjuk, de a jelentés szerint a Chrome 108 legújabb Android-kiadása a Példányváltót Ablak kezeléseként sorolja fel a képernyő jobb felső sarkában található hárompontos menüben. A legjobb az egészben az, hogy nem korlátozódik csak két példányra, és szükség esetén több Chrome-ablakot is megnyithat.

Az Ablakok kezelése menüben egy további példány érintésével megnyílik az Android-alkalmazások áttekintése menü, és hozzáadja a kiválasztott másodlagos Chrome-ot a használthoz. Ez kényelmessé teszi a Chrome-példányok közötti váltást, vagy osztott képernyős nézetben való megnyitását. Sajnos úgy tűnik, hogy a Google eltávolította a Példányváltót kísérő jelzőt, így Ön jelenleg nem tudja aktiválni.

Amikor a tavalyi bétatesztelés során észlelték, a Példányváltó lehetővé tette, hogy minden egyes példányt egy másik Gmail-azonosítóhoz kapcsoljon, hogy megőrizze saját böngészési előzményeit, könyvjelzőit stb. Ezzel a funkcióval elkülönítheti munkáját minden mástól. Ha szereti a dolgokat rendszerezetten tartani, talán minden új böngészési munkamenethez új példányt nyithat.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.