Szem nem marad szárazon a jövő évi iPad árai láttán

2023.03.10| MacRumors
Címkék:

OLED iPad

,

árak


A jövő évi OLED iPad Pro modelleknek “szemet gyönyörködtető” kezdő árai lehetnek.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az Apple 2024-es OLED iPad Pro modelljei jóval drágábbak lehetnek, mint a jelenlegi iPad Prok, és még a jelenleg kapható MacBook Prok némelyikénél is drágábbak lehetnek, állítja egy új koreai hír.

A The Elec által idézett iparági források szerint az Apple már mérlegeli a jövő évi két OLED iPad Pro modell árstratégiáját, a jelenlegi becslések szerint a 11 és 13 hüvelykes modellek ára 1500, illetve 1800 dollárról indul.

Ezzel a 11 hüvelykes készülék több mint 80 százalékkal lenne drágább, mint a jelenlegi 799 dollárról induló, LED Liquid Retina kijelzővel ellátott iPad Pro, a 13 hüvelykes modell pedig több mint 60 százalékkal lenne drágább, mint a jelenlegi, 1099 dollárról induló, mini-LED Liquid Retina XDR kijelzővel ellátott 12,9 hüvelykes iPad Pro.

Az OLED árbecslések még a jelenleg kapható MacBook Pro modellek némelyikének árát is háttérbe szorítják. A 13,6 hüvelykes MacBook Air M2 chippel például 1199 dollárról indul, míg a 13 hüvelykes MacBook Pro M2 chippel 1299 dollárról.

A koreai nyelvű jelentés szerint az iparág reakciója az áremelésekre megosztott: egyesek ésszerű emelésnek tartják őket, tekintettel a kiváló OLED technológiára való átállásra, amely vonzza az Apple hűséges vásárlói bázisát, míg mások úgy vélik, hogy az árak megnehezítik az eladások fenntartását, mivel az iPadek nem rendelkeznek az iPhone-ok csereigényével.

Az emelések fő oka állítólag az, hogy az anyagköltségek nagy részét az OLED-panelek beszerzése teszi ki. Az Apple jelenleg állítólag tárgyalásokat folytat a Samsunggal és az LG Display-jel a panelek szállításának áráról, amelyek specifikációi olyan gyártási eljárások alkalmazását igénylik, amelyeket korábban még nem kombináltak a kívánt méretű OLED-panelekhez.

A The Elec szerint a meglévő 10 hüvelykes készülékekhez szükséges OLED-panelek szállítási ára 100 és 150 dollár körül mozog, míg az Apple által igényelt 11 és 13 hüvelykes panelek előállításához szükséges eljárások költségei közelebb lehetnek a 270, illetve 350 dollárhoz.

A jelentés megjegyzi, hogy az iparág jelenlegi OLED iPad Pro árbecslései a jövőben változhatnak. Az LG és a Samsung által szállítani tervezett OLED-panelek még a fejlesztési szakaszban vannak, így a panelárak még nem véglegesek.

Ennek ellenére a jelentések szerint a Samsung, az LG és a BOE panelbeszállítók körében aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy az Apple OLED iPad Pro árai és szállítási előrejelzései negatívan befolyásolhatják a nyereséget és a gyártósorokba történő beruházásokat. 

A Samsung a nyolcadik generációs OLED gyártósorokba fog beruházni, amelyeknek "elméletileg" alacsonyabb költségű paneleket kellene eredményezniük, de ezeket már az Apple jövőbeli OLED MacBookjaihoz tervezték, amelyek várhatóan szintén 2024-ben debütálnak.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.