Szem nem marad szárazon a jövő évi iPad árai láttán

2023.03.10| MacRumors
Címkék:

OLED iPad

,

árak


A jövő évi OLED iPad Pro modelleknek “szemet gyönyörködtető” kezdő árai lehetnek.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az Apple 2024-es OLED iPad Pro modelljei jóval drágábbak lehetnek, mint a jelenlegi iPad Prok, és még a jelenleg kapható MacBook Prok némelyikénél is drágábbak lehetnek, állítja egy új koreai hír.

A The Elec által idézett iparági források szerint az Apple már mérlegeli a jövő évi két OLED iPad Pro modell árstratégiáját, a jelenlegi becslések szerint a 11 és 13 hüvelykes modellek ára 1500, illetve 1800 dollárról indul.

Ezzel a 11 hüvelykes készülék több mint 80 százalékkal lenne drágább, mint a jelenlegi 799 dollárról induló, LED Liquid Retina kijelzővel ellátott iPad Pro, a 13 hüvelykes modell pedig több mint 60 százalékkal lenne drágább, mint a jelenlegi, 1099 dollárról induló, mini-LED Liquid Retina XDR kijelzővel ellátott 12,9 hüvelykes iPad Pro.

Szem nem marad szárazon a jövő évi iPad árai láttán

Az OLED árbecslések még a jelenleg kapható MacBook Pro modellek némelyikének árát is háttérbe szorítják. A 13,6 hüvelykes MacBook Air M2 chippel például 1199 dollárról indul, míg a 13 hüvelykes MacBook Pro M2 chippel 1299 dollárról.

A koreai nyelvű jelentés szerint az iparág reakciója az áremelésekre megosztott: egyesek ésszerű emelésnek tartják őket, tekintettel a kiváló OLED technológiára való átállásra, amely vonzza az Apple hűséges vásárlói bázisát, míg mások úgy vélik, hogy az árak megnehezítik az eladások fenntartását, mivel az iPadek nem rendelkeznek az iPhone-ok csereigényével.

Az emelések fő oka állítólag az, hogy az anyagköltségek nagy részét az OLED-panelek beszerzése teszi ki. Az Apple jelenleg állítólag tárgyalásokat folytat a Samsunggal és az LG Display-jel a panelek szállításának áráról, amelyek specifikációi olyan gyártási eljárások alkalmazását igénylik, amelyeket korábban még nem kombináltak a kívánt méretű OLED-panelekhez.

A The Elec szerint a meglévő 10 hüvelykes készülékekhez szükséges OLED-panelek szállítási ára 100 és 150 dollár körül mozog, míg az Apple által igényelt 11 és 13 hüvelykes panelek előállításához szükséges eljárások költségei közelebb lehetnek a 270, illetve 350 dollárhoz.

A jelentés megjegyzi, hogy az iparág jelenlegi OLED iPad Pro árbecslései a jövőben változhatnak. Az LG és a Samsung által szállítani tervezett OLED-panelek még a fejlesztési szakaszban vannak, így a panelárak még nem véglegesek.

Ennek ellenére a jelentések szerint a Samsung, az LG és a BOE panelbeszállítók körében aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy az Apple OLED iPad Pro árai és szállítási előrejelzései negatívan befolyásolhatják a nyereséget és a gyártósorokba történő beruházásokat. 

A Samsung a nyolcadik generációs OLED gyártósorokba fog beruházni, amelyeknek "elméletileg" alacsonyabb költségű paneleket kellene eredményezniük, de ezeket már az Apple jövőbeli OLED MacBookjaihoz tervezték, amelyek várhatóan szintén 2024-ben debütálnak.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei