Rengeteg új hasznos funcióval jön az iOS 16!

2022.06.07| GsmArena
Címkék:

apple

,

ios16

,

iphone


Bemutatták az Apple iOS 16-ot, eddigi legnagyobb fejlesztésként említik a zárolási képernyőt!

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az Apple WWDC keynote-ján az iOS lépett először színpadra, és több mint 40 percig tartott, amíg Craig Federighi és csapata mindent elmondott az új frissítésekről. A legnagyobb fejlesztés messze az új zárolási képernyő. Az Apple az eddigi legnagyobb frissítésnek nevezi. Akár egy fotót, akár egy statikus háttérképet, akár az új élő háttérképek valamelyikét állítottad be, testre szabhatod majd a dátum és az idő rész megjelenését. Minden elem mélyen testre szabható különböző betűtípusokkal, színekkel, azok árnyalataival és widgetek hozzáadásával. Testre szabhatja, hogy a dátum és az idő alatt milyen widgetek jelenjenek meg. A zárolási képernyőn megjelenő értesítések mostantól diszkrétebbek - a képernyő alsó részét foglalják el, így nem takarják el a háttérképként elhelyezett fényképet.

Az Apple nem említett semmit a mindig bekapcsolt kijelző üzemmód érkezéséről, így úgy véljük, vagy a funkciót törölték, vagy mégiscsak iPhone 14 Pro exkluzív lesz.

Fókusz - mostantól kiterjed a zárolási képernyőre is. Egyenesen a zárolási képernyőről választhatod ki a kívánt fókuszt, és megváltoztathatod, hogy mely alkalmazások jeleníthetnek meg értesítéseket, a felhasználói felület kinézetét, és ha már túljutottál a zárolási képernyőn, ugyanaz a fókusz folytatódik a kezdőképernyőn is.

Az üzenetek három nagy frissítést kaptak az iOS 16-ban. Mostantól szerkeszthetsz üzenetet, visszavonhatsz egy üzenetet (az Apple ezt küldés visszavonásának nevezi), és a beszélgetéseket olvashatatlannak jelölheted. A diktálás kapott néhány percnyi műsoridőt. Mostantól sokkal jobb és teljesen eszközön belüli (nem igényel adatkapcsolatot). Gördülékenyen válthatsz a diktálás és a billentyűzettel történő gépelés között. Van automatikus hangulatjel-felismerés, automatikus írásjelek és teljes Siri-támogatás.

A Live Text, a funkció, amellyel a fényképekről másolhatsz le szöveget, videóban is működik.

A következő az Apple Wallet. Az iOS 16-ban az alkalmazások hozzáférhetnek majd a Wallethez, hogy ellenőrizzenek, és csak a szükséges információkat oszthatod meg (csak a korodat, a születésnapodat nem). A Walleten keresztül virtuális kulcsokat is megoszthatsz majd az Üzenetekkel, vagy bizonyos harmadik féltől származó alkalmazásokkal.

Az Apple Pay Later lehetővé teszi, hogy egy vásárlást négy egyenlő részletre osszon fel, legfeljebb hat hétig. Az Apple Pay Order Tracking részletes blokkokat ment el a Walletben, és megjeleníti a rendelés nyomon követési adatait.

A továbbfejlesztett Apple Maps további 11 országba érkezik, köztük Franciaországba, Svájcba és Új-Zélandra. A Térképek bevezette a több megállóból álló útvonaltervezést, amely lehetővé teszi, hogy akár 15 megállót is hozzáadhassunk egy utazáshoz. A városélmények Las Vegas 3D-s változatát, valamint hat másik várost, köztük Miamit, Chicagót és Sydney-t is megmutatják. Az új megjelenés 3D-s szkenneléseket, magassági adatokat és tranzitnavigációt tartalmaz majd.

Az Apple bemutatta az új generációs CarPlay-t, amely jövő év végén kerül az autókba. Teljesen újratervezett, és az autóban rendelkezésre álló összes képernyőn működni fog, beleértve a vezető kijelzőjét is. A CarPlay képes lesz olyan adatok megjelenítésére, mint a sebesség, a fordulatszám, az üzemanyag- és a hőmérsékletszint, amelyek közvetlenül a járműből származnak majd. És lehetővé teszi majd a teljes testreszabást az összes képernyőn.

Az iOS fejlesztői előzetese mától elérhető a Developer Program tagjai számára, a nyilvános béta pedig a jövő hónapban érkezik az iOS-felhasználók számára. Az iOS 16 kész verziója szeptemberben érkezik, közvetlenül az iPhone 14 bejelentése után.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.