Öt kamerát hozott az LG V40 ThinQ

2018.10.04| Phone Arena

Az LG V40 ThinQ végre hivatalosan is bemutatkozott, nagy meglepetésre 3+2 darab kamerával együtt.

 További friss Telefongurus hírek erre!

Hetek pletykái után megérkezett az LG V családjának legújabb tagja, amely a kamerára helyezte a fő hangsúlyt, emellett erős hardvert és elegáns megjelenést is biztosít. A V40 számos dologban egyezik a korábbi LG V30 és LG V35 mobilokkal. Fém- és üveg burkolat, IP68 vízállóság, dobás elleni katonai védelem mutatják, hogy külseje ellenére igen kemény az LG V40.

Egyre több telefonnál bukkan fel a dedikált gomb valamilyen asszisztenshez, az LG esetén is bal oldalra került ez a billentyű, amely a Google Asszisztenst hívja elő. Az LG V40 magasabb lett a V30-nál, a P-OLED megjelenítő 6.4 col képátlóval, valamint 1440×3120 pixel felbontással, 19.5:9 képaránnyal és 537ppi pixelsűrűséggel rendelkezik, ennyi adatból elég egyértelmű, hogy a megjelenítő nagy és tűéles képet ad.

Ehhez és a vékony kávához kötelező a benyúló szenzorsziget, mely a fülhallgatót és a két előlapi kamerát rejti. A notch két oldalára került így az óra, az értesítések ikonjai és az alapinformációk. Akik ezt nem szeretik, az LG is lehetőséget ad arra, hogy szoftveresen elrejtsék a notch körüli részt.

Az LG V40 ThinQ gyárilag Android 8.1 Oreo rendszerrel érkezik, ez természetesen később Pie-ra frissíthető lesz. A telefon kezelése rendszerbe integrált gombokkal oldható meg, fizikai gombok nincsenek, ezek viszont akár gesztusvezérlésre is lecserélhetők bármikor, illetve a lebegő gomb extra is elérhető. A rendszer alatt a már ismert Snapdragon 845 processzor dolgozik 6 gigabájt RAM és 64 gigabájt tároló mellett, ez utóbbi microSD kártyával igény szerint bővíthető.

Az LG újdonsága összesen öt kamerával érkezik, ilyet pedig még nem ajánlott senki. A hátlapi kamerák közül a fő szenzor 12 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott, f/1.5 apertúrával rendelkezik a jobb fényérzékenységért és nagyobb méretű szenzorral. A másik két kamera közül az egyik 16 megapixeles, 107 fokos látószögű, akárcsak az LG G7 esetében, a harmadik pedig egy 12 megapixeles, kétszeres zoomra képes teleobjektív.

Ez a kamera trió sokkal több lehetőséget rejt magában mint az átlagos telefonok ajánlata, az új funkciót Triple Shotnak hívják és egyszerre három fotót készít mindhárom kamerával, így a képeket sokkal szélesebb perspektívából rögzíti, anélkül, hogy vissza kellene lépnie, vagy közelebb kellene lépnie a tárgyhoz.

Természetesen a mesterséges intelligencia sem hiányozhat a repertoárból, azonban nem csak a jelenet felismerésre képes. A multi-frame HDR technikának köszönhetően a legjobb fotó készül el, a zársebesség intelligensen módosítható az érzékelt mozgástól függően és minimalizálja az elmosódást.

Az LG V40 előlapján található két kamera közül a 8 megapixeles fő kamerát az 5 megapixeles széleslátószögű darab egészíti ki, a tudást portéfotó bővíti. Ebben a kategóriában alap a 4K videók rögzítése akár 60 fps-sel is, jó hír, hogy a HDR felvétel is támogatást élvez.

Az LG idén mutatta be a Boombox Speaker technológiát a G7-ben, ez az alacsony frekvenciájú kimenet növelő opció megtalálható a V40-ben is. A trükk egyszerű, ám nagyszerű, viszont érthetetlen, hogy még mindig egyetlen hangszóróra támaszkodik a sztereó helyett. Ehhez kapcsolódóan jó hír, hogy az LG még nem vetette el a 3.5-mm-es jack portot, feltehetően a 32 bites Quad DA az oka, amely az audiofilek számára kihagyhatatlan tudás.

Az LG V40-be egy 3300 mAh-s akkumulátort álmodtak meg a fejlesztők, ez egyezik a tavalyi LG V30 tudásával, jobb esetben is csak átlagos tudást várhatunk tőle, cserébe legalább gyorstöltőt kapunk a dobozban. A vezetékmentes gyorstöltés is támogatást élvez, ha van ilyen tudást biztosító töltőpadunk. Az LG V40 ThinQ fekete, kék, szürke és rózsaszín árnyalatokban lesz elérhető október 18-án az Egyesült Államokban, a szín kínálat piacfüggő, az ár pedig 900 euró körül alakul.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


LG V50: két kijelzős, hajlítható mobil

LG V50: két kijelzős, hajlítható mobil

2019.02.25
| GSM Arena
Két kijelzős mobilt mutatott be az LG a Mobile World Congressen.
LCD kijelzőt kap az LG G8 ThinQ

LCD kijelzőt kap az LG G8 ThinQ

2018.06.13
| Twitter
A kisebbik dél-koreai gyártó várhatóan 4K felbontással hozza el az LG G8 ThinQ okostelefont.
Tarolt az LG a CES 2019-en

Tarolt az LG a CES 2019-en

2019.01.22
| LG
Az LG számos kategóriában több mint 140 díjat söpört be a CES-en.
Öt kamerát hozott az LG V40 ThinQ

Öt kamerát hozott az LG V40 ThinQ

2018.10.04
| Phone Arena
Az LG V40 ThinQ végre hivatalosan is bemutatkozott, nagy meglepetésre 3+2 darab kamerával együtt.