Öt kamerát hozott az LG V40 ThinQ

2018.10.04| Phone Arena

Az LG V40 ThinQ végre hivatalosan is bemutatkozott, nagy meglepetésre 3+2 darab kamerával együtt.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Hetek pletykái után megérkezett az LG V családjának legújabb tagja, amely a kamerára helyezte a fő hangsúlyt, emellett erős hardvert és elegáns megjelenést is biztosít. A V40 számos dologban egyezik a korábbi LG V30 és LG V35 mobilokkal. Fém- és üveg burkolat, IP68 vízállóság, dobás elleni katonai védelem mutatják, hogy külseje ellenére igen kemény az LG V40.

Egyre több telefonnál bukkan fel a dedikált gomb valamilyen asszisztenshez, az LG esetén is bal oldalra került ez a billentyű, amely a Google Asszisztenst hívja elő. Az LG V40 magasabb lett a V30-nál, a P-OLED megjelenítő 6.4 col képátlóval, valamint 1440×3120 pixel felbontással, 19.5:9 képaránnyal és 537ppi pixelsűrűséggel rendelkezik, ennyi adatból elég egyértelmű, hogy a megjelenítő nagy és tűéles képet ad.

Öt kamerát hozott az LG V40 ThinQ

Ehhez és a vékony kávához kötelező a benyúló szenzorsziget, mely a fülhallgatót és a két előlapi kamerát rejti. A notch két oldalára került így az óra, az értesítések ikonjai és az alapinformációk. Akik ezt nem szeretik, az LG is lehetőséget ad arra, hogy szoftveresen elrejtsék a notch körüli részt.

Az LG V40 ThinQ gyárilag Android 8.1 Oreo rendszerrel érkezik, ez természetesen később Pie-ra frissíthető lesz. A telefon kezelése rendszerbe integrált gombokkal oldható meg, fizikai gombok nincsenek, ezek viszont akár gesztusvezérlésre is lecserélhetők bármikor, illetve a lebegő gomb extra is elérhető. A rendszer alatt a már ismert Snapdragon 845 processzor dolgozik 6 gigabájt RAM és 64 gigabájt tároló mellett, ez utóbbi microSD kártyával igény szerint bővíthető.

Öt kamerát hozott az LG V40 ThinQ

Az LG újdonsága összesen öt kamerával érkezik, ilyet pedig még nem ajánlott senki. A hátlapi kamerák közül a fő szenzor 12 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott, f/1.5 apertúrával rendelkezik a jobb fényérzékenységért és nagyobb méretű szenzorral. A másik két kamera közül az egyik 16 megapixeles, 107 fokos látószögű, akárcsak az LG G7 esetében, a harmadik pedig egy 12 megapixeles, kétszeres zoomra képes teleobjektív.

Ez a kamera trió sokkal több lehetőséget rejt magában mint az átlagos telefonok ajánlata, az új funkciót Triple Shotnak hívják és egyszerre három fotót készít mindhárom kamerával, így a képeket sokkal szélesebb perspektívából rögzíti, anélkül, hogy vissza kellene lépnie, vagy közelebb kellene lépnie a tárgyhoz.

Öt kamerát hozott az LG V40 ThinQ

Természetesen a mesterséges intelligencia sem hiányozhat a repertoárból, azonban nem csak a jelenet felismerésre képes. A multi-frame HDR technikának köszönhetően a legjobb fotó készül el, a zársebesség intelligensen módosítható az érzékelt mozgástól függően és minimalizálja az elmosódást.

Az LG V40 előlapján található két kamera közül a 8 megapixeles fő kamerát az 5 megapixeles széleslátószögű darab egészíti ki, a tudást portéfotó bővíti. Ebben a kategóriában alap a 4K videók rögzítése akár 60 fps-sel is, jó hír, hogy a HDR felvétel is támogatást élvez.

Az LG idén mutatta be a Boombox Speaker technológiát a G7-ben, ez az alacsony frekvenciájú kimenet növelő opció megtalálható a V40-ben is. A trükk egyszerű, ám nagyszerű, viszont érthetetlen, hogy még mindig egyetlen hangszóróra támaszkodik a sztereó helyett. Ehhez kapcsolódóan jó hír, hogy az LG még nem vetette el a 3.5-mm-es jack portot, feltehetően a 32 bites Quad DA az oka, amely az audiofilek számára kihagyhatatlan tudás.

Az LG V40-be egy 3300 mAh-s akkumulátort álmodtak meg a fejlesztők, ez egyezik a tavalyi LG V30 tudásával, jobb esetben is csak átlagos tudást várhatunk tőle, cserébe legalább gyorstöltőt kapunk a dobozban. A vezetékmentes gyorstöltés is támogatást élvez, ha van ilyen tudást biztosító töltőpadunk. Az LG V40 ThinQ fekete, kék, szürke és rózsaszín árnyalatokban lesz elérhető október 18-án az Egyesült Államokban, a szín kínálat piacfüggő, az ár pedig 900 euró körül alakul.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



LG V50: két kijelzős, hajlítható mobil

LG V50: két kijelzős, hajlítható mobil

2019.02.25
| GSM Arena
Két kijelzős mobilt mutatott be az LG a Mobile World Congressen.
LCD kijelzőt kap az LG G8 ThinQ

LCD kijelzőt kap az LG G8 ThinQ

2018.06.13
| Twitter
A kisebbik dél-koreai gyártó várhatóan 4K felbontással hozza el az LG G8 ThinQ okostelefont.
Tarolt az LG a CES 2019-en

Tarolt az LG a CES 2019-en

2019.01.22
| LG
Az LG számos kategóriában több mint 140 díjat söpört be a CES-en.
Öt kamerát hozott az LG V40 ThinQ

Öt kamerát hozott az LG V40 ThinQ

2018.10.04
| Phone Arena
Az LG V40 ThinQ végre hivatalosan is bemutatkozott, nagy meglepetésre 3+2 darab kamerával együtt.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei