OnePlus 6: csúcs tudás, olcsón

2018.05.17| GSM Arena

Nem okozott csalódást a gyártó, a OnePlus 6 igencsak ütős lett, apróbb hiányosságokkal.

A OnePlus szeretné újra bebizonyítani, hogy jobb a konkurenciánál, márpedig az új modell is tudásban üti a jelenlegi csúcsmobilokat, ám az árazása továbbra is nagyjából a fele a nagyobb neveknek. A OnePlus 6 nem kicsi, 6.28 colos Optic AMOLED kijelzővel érkezett, ez a gyártó által valaha használt legnagyobb méret, ehhez 19:9 képarány és notch benyúlás tartozik, ezáltal méretben nem lett nagyobb, mint a OnePlus 5T. A megjelenítő felbontása továbbra is maradt 1080×2280 pixel és támogatást élvez az sRGB, valamint a DCI-P3 megjelenítés.

A gyártó új modellje természetesen Snapdragon 845 chipsetet rejt magában, ehhez 6 vagy 8 gigabájt RAM tartozik, ez utóbbi csak a 256 gigabájtos, UFS 2.1 tárolóval rendelkező verzióban érhető el, ahogy eddig is. MicroSD bővíthetőség nincs.

Kamera terén sem kell szégyenkeznie a cégnek, a OnePlus 6-tal megérkezett ugyanis a 4K@60fps videórögzítési lehetőség, amely 2018-ban még mindig ritka tudás. Slow-mo videókat 480fps@720p felbontásban tud felvenni, ezzel ez az első telefon a piacon, ami 1 percig tud ilyen frame számban rögzíteni. A kamerához tartozik egy új videószerkesztő alkalmazás, amellyel nemcsak megvágható az adott klip, de hangok és effektek is hozzáadhatók.

A hátlapi 16 megapixeles fő szenzor 19 százalékkal nagyobb az előd modellben találhatónál, adott a szoftveres és optikai képstabilizátor – ez utóbbi hiányzott a OnePlus 5-ből –  és továbbra is együtt dolgozik a 20 megapixeles másodlagos lencsével. A Smart Capture funkció téma szerint automatikusan optimalizálja a kép minőségét a továbbfejlesztett HDR algoritmusnak köszönhetően.

Manapság egyetlen csúcskategóriás telefonból sem maradhat ki a mesterséges intelligencia, tehát jelen esetben is adott az AI, a 16 megapixeles előlapi kamera tudja ezt kihasználni a portré módhoz. Ez a lencse segít az arcfelismerőnek mindössze 0.4 másodperc alatt feloldani a készüléket találat esetén, illetve választható az ujjlenyomat-olvasó is, amely továbbra is a hátlapon található, ez 0.2 másodperc alatt old fel. A megjelenítő alján továbbra sincsenek gombok, ezeket a gesture mozdulatok váltják fel, például a képernyő aljától felfelé húzva az ujjunkat a "vissza" funkció lép életbe.

A 6-tal a OnePlus összehozta a fém és üveg dizájnt. Nincs sandstone hátlap, ezek helyett a reflektív Mirror Black, a matt Midnight Black vagy a Silk White – limitált kiadás, később kerül az online boltba – lesz választható, mindegyiket Gorilla Glass 5 védi mindkét oldalon. A burkolathoz némileg lehangoló részlet, hogy bár alap cseppállóságot kapott, hivatalos IP besorolást nem tud felmutatni. Az akkumulátor változatlan, 3300 mAh kapacitás és Dash Charge áll rendelkezésre, azonban a pletykákkal ellentétben nincs jelen vezeték nélküli töltés. Kellemes apróság a Bluetooth 5.0 jelenléte. 

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A dual SIM-es OnePlus 6 támogatja a gigabites LTE hálózatokat, köszönhetően a 4x4 MIMO antennáknak. Készül belőle egy NA/EU és egy CN/IN piacra szánt változat különböző csatornakiosztásokkal, a global verzió 40 hálózatot támogat. A OnePlus 6 hivatalosan május 22-től vásárolható meg, a Silk White verzió pedig június 5-től kereshető a gyártó weboldalán. Ami az árakat illeti, az alábbiak szerint alakul:

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.