Nem lesz több iPhone SE

2023.01.09| GSM Arena

Az Apple kétévente frissíti legolcsóbb okostelefonját, és mivel 2022-ben megjelent az iPhone SE, a következőt 2024-re tervezték.

Az Apple Ming-Chi Kuo jó nevű elemzőjének jelentése szerint az SE fejlesztés véget ért. Kuo szerint az Apple tájékoztatta az ellátási láncban működő partnereit, hogy a 2024-es iPhone SE gyártási és szállítási terveit törölték és nem csak késésről van szó.

A baseband chipet a következő iPhone SE-nek kellett volna villantani. Az Apple egyfajta tengerimalacként akarta használni ezt az eszközt – ha a dolgok rosszul mennek, legalább az általa forgalmazott legolcsóbb okostelefon bukik, nem pedig a jövedelmezőbb modellek. Ha minden jól megy, akkor a chip 2024-ben az iPhone 16 sorozatba kerülhetett volna.

Most azonban, a 2024-es iPhone SE törlésével továbbra is aggodalomra ad okot, hogy az Apple saját baseband chipjének teljesítménye megfelel-e a Qualcomm kínálatának. Ezen aggodalmak miatt pedig jelentősen megnőtt annak az esélye, hogy a Qualcomm baseband chipeket szállít az iPhone 16 generációhoz. Ez ellentétes lenne az eddigi "piaci konszenzussal", amely szerint a Qualcomm 2024-ben elveszíti iPhone-megrendeléseit.

Ezzel a fejlesztéssel a Qualcomm továbbra is ellátná az Apple-t legalább 2025-ig. Így idén és a következő évben is várhatóan továbbra is uralni fogja a globális csúcskategóriás mobil baseband chipek piacát, ami jóval magasabb haszonkulcsot eredményez, mint (néhány) versenytársa.

 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.