Mit hozott az iOS 15?

2021.09.15| GSM Arena
Címkék:

iOS 15


Az iOS 15 szeptember 20-án jelenik meg az iPadOS 15 és a watchOS 8 mellett.

A hagyományoknak megfelelően az Apple bejelentette operációs rendszereinek friss verziójának kiadását az új iPhone-ok mellett. Az iOS 15, valamint a WatchOS és az iPadOS egyaránt 2021. szeptember 20-tól lesz elérhető.

Az iPadOS 15 és az iOS 15 rendszerhez néhány új érdekes funkció érkezik, amelyek közül a legjelentősebb valószínűleg az értesítések szűrése. A funkciót Focusnak hívják és lehetővé teszi, hogy részletesen kezelje, milyen értesítések érkezhetnek.

Például letilthat bizonyos alkalmazásokat vagy személyeket, beállíthat  időkeretet és profilokat előre beállított opciókkal hozzá. Ezek a profilok az alkalmazások elrendezését is megváltoztathatják a használati szokásoktól függően.

A FaceTime térbeli hang- és zajcsökkentést biztosít, hogy kizárja a zavaró környezeti és háttérhangokat egy videohívás során, míg a Messages lehetővé teszi, hogy olyan fotókat, zenéket, linkeket stb. keressen, amelyeket megosztott valakivel egy csevegésben a felhasználó.

Az Élő szöveg a kamerával szkenneli a szöveget és konvertálja azt a könnyű megosztás és szerkesztés érdekében. A funkció felismeri a tereptárgyakat, növényeket, háziállatokat és művészetet. Hasonló ahhoz, ami a Google Lens Androidon.

A SmartPlay valamikor később lesz elérhető csak, a vitatott gyermekbiztonsági funkcióval együtt, amely a személyes galériát nézi át olyan képek után, amelyek valamilyen gyermekbántalmazást mutatnak. Az Apple továbbra is dolgozik bizonyos részleteken, hogy ne sértse meg a felhasználók magánéletét.

Az iPadOS 15 jobb multitasking képességeket ígér, egyszerűbb hozzáféréssel a Split View-hoz.

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.