Az Apple két Chrome funkciót nyúlt az iOS 15-höz

2021.06.09| Android Police
Címkék:

iOS 15

,

Safari

,

Chrome


Az Apple az iOS 15-ben is megújult Safarihoz két funkciót is lemásolt a Google Chrome-ból.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az Apple a WWDC-n azt állította, hogy a Safari a "világ leggyorsabb böngészője". A sebesség rangsorolásoktól eltekintve a Safari két elég hasznos funkciót is ellopott a Chrome-ból mobil platformon.

A platformokon átívelő átalakítás részeként a Safari felveszi a Chrome csúsztatással lapváltás funkcióját, valamint a Chrome rácslap nézetét. A Safari ugyancsak fülcsoportosítást kap, mint a Chrome, de úgy hangzik, hogy az iPhone kihagyja ezt a bulit.

Az Apple két Chrome funkciót nyúlt az iOS 15-höz

Természetesen az iOS 15 új fülsávja iPhone-okhoz kissé máshogy működik, mint megszoktuk. Ahelyett, hogy a képernyő tetején lenne, mint a legtöbb platformon, az Apple a Safari új fülsávját lebegő elemmé teszi a képernyő alján, amely koppintással jelenik meg és görgetés közben eltűnik.

Az Apple két Chrome funkciót nyúlt az iOS 15-höz

Ennek eredményeként a lapok megváltoztatására szolgáló új csúsztatás funkció nagyjából ugyanúgy működik, mint a Chrome-ban, csak másik helyen: lent a képernyő alján, nem pedig a tetején. Elég elhúzni balra és jobbra a lapok közötti váltáshoz, illetve felfelé csúsztatni az új rácsnézethez, amely úgy néz ki, mintha egyenesen az iOS és Android rendszerű Chrome-ból vették volna át, amelyet a Google 2019 óta tesztelt a Chrome-ban, és amely a vállalat lapcsoportjaival működik.

A Safari fülcsoportokat is kap, hasonlóan a Chrome multiplatform funkciójához, de az Apple WWDC-n mutatott megjelenése alapján kissé másképp néz ki és működik, címkékkel a fülén és egy oldalsó menüben. A lapcsoportok platformokon keresztül is szinkronizálódnak, így nem kell aggódnia a bővítmények vagy a szinkronizálás miatt, sőt megoszthatja őket másokkal is.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:





Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyok



Korábbi szavazások eredményei