Az Apple két Chrome funkciót nyúlt az iOS 15-höz

2021.06.09| Android Police
Címkék:

iOS 15

,

Safari

,

Chrome


Az Apple az iOS 15-ben is megújult Safarihoz két funkciót is lemásolt a Google Chrome-ból.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az Apple a WWDC-n azt állította, hogy a Safari a "világ leggyorsabb böngészője". A sebesség rangsorolásoktól eltekintve a Safari két elég hasznos funkciót is ellopott a Chrome-ból mobil platformon.

A platformokon átívelő átalakítás részeként a Safari felveszi a Chrome csúsztatással lapváltás funkcióját, valamint a Chrome rácslap nézetét. A Safari ugyancsak fülcsoportosítást kap, mint a Chrome, de úgy hangzik, hogy az iPhone kihagyja ezt a bulit.

Az Apple két Chrome funkciót nyúlt az iOS 15-höz

Természetesen az iOS 15 új fülsávja iPhone-okhoz kissé máshogy működik, mint megszoktuk. Ahelyett, hogy a képernyő tetején lenne, mint a legtöbb platformon, az Apple a Safari új fülsávját lebegő elemmé teszi a képernyő alján, amely koppintással jelenik meg és görgetés közben eltűnik.

Az Apple két Chrome funkciót nyúlt az iOS 15-höz

Ennek eredményeként a lapok megváltoztatására szolgáló új csúsztatás funkció nagyjából ugyanúgy működik, mint a Chrome-ban, csak másik helyen: lent a képernyő alján, nem pedig a tetején. Elég elhúzni balra és jobbra a lapok közötti váltáshoz, illetve felfelé csúsztatni az új rácsnézethez, amely úgy néz ki, mintha egyenesen az iOS és Android rendszerű Chrome-ból vették volna át, amelyet a Google 2019 óta tesztelt a Chrome-ban, és amely a vállalat lapcsoportjaival működik.

A Safari fülcsoportokat is kap, hasonlóan a Chrome multiplatform funkciójához, de az Apple WWDC-n mutatott megjelenése alapján kissé másképp néz ki és működik, címkékkel a fülén és egy oldalsó menüben. A lapcsoportok platformokon keresztül is szinkronizálódnak, így nem kell aggódnia a bővítmények vagy a szinkronizálás miatt, sőt megoszthatja őket másokkal is.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei