Megjelentek az új, érintős Nokia Asha mobilok

2012.06.06| Nokia
Címkék:

Nokia

,

Asha

,

305

,

306

,

311


Az érintőképernyős telefonok új, színes termékcsaládja milliók számára hozza el a gyors mobil web böngészést, a közösségi hálózatokat és játékokat.

Az érintőképernyős telefonok új, színes termékcsaládja milliók számára hozza el a gyors mobil web böngészést, a közösségi hálózatokat és játékokat. A Nokia az Asha érintőképernyős termékcsalád bemutatásával egy újabb lépést tett azért, hogy összekapcsolja a következő egymilliárd embert. A ma bemutatott Nokia Asha 305, a Nokia Asha 306 és a Nokia Asha 311 – amelyek a teljes érintőképernyős készülékek élményét egy új árkategóriában teszik elérhetővé – tovább bővítik a 2011 októberében bevezetett sikeres Asha termékcsaládot. Ma 10 Asha készülék érhető el több mint 130 piacon, melyek a fiatal, közösségi felhasználók igényeit szolgálják. Ezeket a készülékeket arra tervezték, hogy egy okostelefon-használathoz hasonló élményt nyújtsanak azoknak a felhasználóknak, akik megszabadulnának a túlzott adatköltségektől és a rövid akkumulátor-üzemidőtől. A Nokia Asha 305, az Asha 306 és az Asha 311 egy teljesen megújult felhasználói felületet kínál, amely a Nokiától már megszokott és jól bevált egyszerű használatot ötvözi a digitális újdonságokkal.

A gyönyörűen kidolgozott Nokia Asha 311 egy gyors, 3,5G-t kínáló, kapacitív érintőképernyős készülék, melyben 1 GHz-es processzor gondoskodik a gyors internetezésről. A csillogó és szép vonalvezetésű Nokia Asha 305 egy szórakozásra tervezett, megfizethető telefon, exkluzív kettős SIM-kártya technológiával. A termékcsalád harmadik tagja, a Nokia Asha 306, egy egy SIM-kártyás típus, és ez lesz minden idők legmegfizethetőbb WI-FI-s Nokia készüléke. A Nokia Asha 311 egy színes, kompakt érintőképernyős készülék, amelyben minden megvan, ami elvárható a szórakoztató és egyszerű mobilozáshoz. A készülék fényes és színes, karcálló, kapacitív üveg érintőképernyővel rendelkezik, amelyen polár szűrők biztosítják, hogy a felhasználók bárhol használhassák az egyedülálló felhasználói felületet. A Nokia Asha 311 telefonon 3,2 MP-es kamera, gyárilag telepített Nokia Térképek és az Angry Birds 15 szintje is megtalálható. A gyárilag telepített közösségi klienssel egyszerűen érhető el a Facebook, a Twitter és sok más globális közösségi hálózat, a Nokia Browser segítségével pedig a mobilinternet használata gyors és megfizethető. A készüléken megtalálhatók a legnépszerűbb üzenetküldő szolgáltatások is. „A WhatsApp egyértelmű elképzelésekkel rendelkezik a megbízható és egyszerűen használható, platformok közötti üzenetkezelő alkalmazásról, amely lehetővé teszi az embereknek, hogy az egész világon kapcsolatban maradjanak a családjukkal és a barátaikkal” – tette hozzá Brian Acton, a WhatsApp Inc társalapítója. „Azzal, hogy partnerségre lépünk a mobiltelefonok területén a stabil, világszintű jelenléttel rendelkező Nokiával, a WhatsApp az Asha érintőképernyős készülékeken is elérhetővé válik.”

A Nokia Asha 305 egy kettős SIM-kártyás készülék, melynek segítségével a felhasználók a lehető legtöbbet hozhatják ki a telefonjukból, és közben kordában tarthatják a költségeiket. A telefon élénk, színes, rezisztív, 3 hüvelykes WQVGA érintőképernyővel rendelkezik, emellett 2MP-es kamerát, továbbá Bluetooth és Dual Band támogatást is kínál. Minden telefonnal negyven EA Games-játék tölthető le, valamint Nokia Térképek és a legújabb Nokia Browser is megtalálható rajtuk, amely segít mérsékelni az adatköltségeket.

A Nokia Asha 306 sok hasznos funkciója, például az élénk, színes és rezisztív, 3 hüvelykes WQVGA érintőképernyő és a Nokia exkluzív ajánlataként letölthető 40 EA Games-játék mellett, WLAN is található, amellyel a felhasználók útközben is kapcsolatban maradhatnak. A készülék GPRS- és WLAN-kapcsolaton keresztül támogatja a videó streaminget.

A Nokia Asha 305 várható, adók és támogatások nélküli kiskereskedelmi ára 63 euró lesz, és előreláthatólag 2012 második negyedévében kezdődik a szállítása. A Nokia Asha 306 várható, adók és támogatások nélküli kiskereskedelmi ára 68 euró lesz. A Nokia Asha 311 várható, adók és támogatások nélküli kiskereskedelmi ára 92 euró lesz. Utóbbi két készülék szállítása előreláthatólag 2012 harmadik negyedévében kezdődik.

Az új készülékek maximálisan kihasználják a Nokia Browser 2.0 előnyeit: a Nokia új fejlesztésű felhő technológiájának használatával az adatfelhasználást 90 százalékkal csökkentik. Ezzel a felhasználók belemerülhetnek a gyorsabb és olcsóbb internetezésbe. A webhelyek a felhő-alapú gyorsítás nélküli böngészést használó készülékekhez képest akár háromszor gyorsabban is betöltődnek, ami egyszerűvé teszi a felhasználóknak, hogy megkeressék és kiválasszák a több mint 10 000 letölthető webes alkalmazás közül a nekik megfelelőket. A felhasználók egy gombnyomással maradhatnak kapcsolatban a barátokkal és a családdal, valamint oszthatnak meg fájlokat és hivatkozásokat a közösségi hálózataikon keresztül. A Nokia Browser letöltés-kezelő funkciója pedig segíti az internet böngészés közben a felhasználókat a külső tartalmak egyszerű kezelésében, zenék, videók vagy képek memóriakártyára mentésében.

Az Asha család a fejlesztőktől és a felhasználóktól is pozitív visszajelzéseket kap. A Nokia Áruház nemrég lépte át a jelentős, 5 milliárdos letöltési számot. Januártól áprilisig a Nokia Áruházból letöltött összes tartalom 42 százalékát Asha és más, Java ökoszisztémán alapuló Nokia készülékekre töltötték le. Mindössze egy évvel ezelőtt ez a szám még csak 10 százalék volt. Továbbá 410 olyan Nokia-fejlesztő van, akiknek az alkalmazásait több mint egy millióan töltötték le. Az India Games és a Pico Brothers nemrég lépte át a 100 milliót. Azon túl, hogy a Nokia Asha 305, az Asha 306 és az Asha 311 telefonokkal egyszerű az online közösségi hálózatok használata, ezeket a telefonokat a szórakozásra tervezték. Minden felhasználó egy 40 EA Games-játékból álló exkluzív ajándékot kap, amelyet ingyen* tölthet le, és örökre megtarthat. Ebben a játékcsomagban akció- és sportjátékok egyaránt megtalálhatók, olyan egyedi játékokkal, mint a Tetris, a Bejeweled, a Need for Speed: The Run és a Fifa 2012. A Nokia Asha 311 telefonon gyárilag telepítve az Angry Birds 15 szintje is megtalálható, amellyel tökéletesen ki lehet használni az érintőképernyőt és az 1 GHz-es processzort.



 További friss Telefongurus hírek erre!



Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.