Új fejezet: a Nokia eladta magát a Microsoftnak

2013.09.03| Nokia Conversations

A Nokia hivatalos blogján Steve Ballmer és Stephen Elop nyílt levélben közölte a rajongókkal, hogy a Microsoft felvásárolja a céget.

A Nokia hivatalos blogján, a Nokia Conversations weboldalon Steve Ballmer és Stephen Elop nyílt levélben közölte a rajongókkal, hogy a Microsoft felvásárolja a céget. A két cég két és fél éve dolgozik közösen, akkor kezdte a Nokia a Windows Phone rendszert használni, amit azóta kizárólagos operációs rendszerré tett saját okostelefonjain, kizárva a régóta halódó Symbiant. A felvásárlás híre nem újdonság, nagyjából egy éve pletykálják, hogy ez bekövetkezik, azonban ma lett hivatalos az információ. A Microsoft nem kevesebb mint 3.79 milliárd eurót fizet a Nokiáért, az egyéb licenszek pedig még 1.65 milliárd eurót kóstálnak. A felvásárlással a redmondi cég azonban nemcsak a Windows Phone modelleket veszi át, hanem az Asha családot is, tehát a komplett Nokia termékcsaládot, a hardvereket, a gyártást és a szolgáltatásokat is.

Új fejezet: a Nokia eladta magát a Microsoftnak

A Microsoft a Nokiával lényegesen sikeresebb partnerséget tudott fenntartani mint anno akár a Motorolával, akár az LG-vel, mely mindkét esetben nagyon gyorsan kudarcba fulladt. A felvásárlással egyelőre biztosan életben marad a Windows Phone és a Nokia is.Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokVége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.
Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

2023.10.26
| Phone Arena
Ha tétovázott a Samsung nemrégiben kiadott Galaxy Watch6-jának megvásárlása mellett, mivel a tavalyi Galaxy Watch5-höz képest viszonylag kevés jelentős frissítést kapott, a jövő évi Galaxy Watch7-ről szóló mai jelentés nagy valószínűséggel növelni fogja ezt a vonakodást.
Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

2023.11.30
| 9to5 Mac
Jön az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max. Annak ellenére, hogy még mindig hónapok választják el a hivatalos bejelentéstől, a pletykák már elkezdtek képet alkotni arról, hogy mire számíthatunk.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei