Megjelent a két kijelzős LG Wing

2020.09.14| Phone Arena

Középkategóriás tudással, ám igencsak szokatlan, két kijelzős megoldással érkezett az LG Wing.

A dél-koreai vállalat megemlíti, hogy az LG Wing az első olyan eszköz, amely része az Explorer Projektnek, amely egy olyan kezdeményezés, amelynek célja "még felderítetlen használhatósági koncepciók felfedezése a mobil ipar bővítése érdekében".

Bár az LG Wing koncepciótelefonként jelenik meg a piacon, az a tény, hogy szinte mindenhol elérhető lesz, elhiteti velünk, hogy ez ennél több is lehet. Az LG Wing a jövő hónapban indul Dél-Koreában, de a furcsa okostelefon Észak-Amerikába és Európába is megérkezik, csak azt nem tudjuk, hogy pontosan mikor.

A legfontosabb, ami megkülönbözteti az LG Winget a többi okostelefontól, az egyedülálló formai tényező. Mivel két kijelzővel érkezik, a felhasználók bármikor válthatnak az alap mód és az elforgatható mód között. Forgó módban a telefon elülső oldala az óramutató járásával megegyező irányban, 90 fokkal elfordul, a főképernyőt fekvő módban kapcsolva a 3,9 hüvelykes második kijelző jelenik meg, amely új funkciókat nyit meg.

A fekvő helyzetben lévő főképernyőn forgó módban történő videók megtekintése közben a felhasználók kölcsönhatásba léphetnek a másodlagos kijelzővel. A koncepció rendkívül hasznosnak bizonyul különböző mindennapi esetekben, például vezetéskor, mivel a felhasználók a főképernyőn követhetik a térkép irányait, miközben a másodlagos kijelzőt fenntartják hívásokhoz.

Az LG Wing hatalmas 6,8 hüvelykes P-OLED FullVision kijelzővel büszkélkedhet, 20.5:9 oldalaránnyal, (2460×1080 képpont felbontással és egy kisebb 3,9 hüvelykes G-OLED kijelzővel, amelynek képaránya 1.15:1, 1240×1080 képpont felbontással.

Mivel két képernyővel rendelkezik, az LG megtalálta a módját a másodlagos képernyő használatára, még akkor is, ha fényképet készít. Az LG Wing a világ első okostelefonja, amely Gimbal mozgókamerát tartalmaz. A másodlagos képernyő fogantyúvá válik, amely biztosítja a simább képek és videók vízszintes módban történő rögzítéséhez szükséges stabilitást egy kézzel.

Ettől eltekintve az LG szerint a Wing egyéb, csak gimbalra jellemző funkciókat tartalmaz, például joystickot a kamera szögének szabályozásához, zárat a rázkódások és elmosódások csökkentésére, valamint követési módot az élesebb videókhoz.

 További friss Telefongurus hírek erre!

Az LG Wing hármas kamerával rendelkezik: egy 64MP ultra-nagy felbontású, OIS-sel ellátott széles látószögű, egy 12MP ultra-széles nagy pixel és egy 13MP széles látószögű érzékelővel. Az előlapon található egy 32 megapixeles kamera is a szelfik készítéséhez. Valójában az elülső kamera egyidejűleg használható a hátsó kamerák egyikével forgatási módban történő felvételhez. Ezután vagy egyetlen fájlba, vagy két külön fájlba mentheti a felvételeket 1:1 vagy 16:9 képaránnyal.

Ráadásul a másodlagos kijelző dedikált szerkesztési felületként is használható, miközben a videó vagy kép a főképernyőn jelenik meg. Az LG Wing által kínált további fejlett fényképezőgép-szolgáltatások közé tartozik a Timelapse Control, a Voice Bokeh és az ASMR Recording.

A forgatható formatényező nem az egyetlen fő eladási pont az LG Wing számára. Az okostelefon 5G támogatással rendelkezik a benne lévő Qualcomm Snapdragon 765G chipsetnek köszönhetően. Érdemes megemlíteni azt is, hogy az LG Wing 8 GB RAM-mal és 128 GB-os belső memóriával, vagy 8 GB RAM-mal és 256 GB-os belső memóriával rendelkezik (2 TB-ig bővíthető).

Ami az akkumulátort illeti, az LG Wing 4000 mAh-s akkumulátorral működik, ami lehet, hogy nem lesz elegendő, ha figyelembe vesszük, hogy sokszor a telefon mindkét kijelzőjét használja. Szerencsére az LG Wing élvezi a Qualcomm Quick Charge 4.0+ előnyeit, így az akkumulátor újratöltése nem tarthat sokáig.

Az LG Wing egyéb jellemzői közé tartozik a kijelzőn megjelenő ujjlenyomat-érzékelő, az IP54 víz- és porállóság, a MIL-STD 810G megfelelőség és az Android 10 operációs rendszer. Bár az LG megerősítette, hogy a Wing ebben a hónapban kerül Dél-Koreába Aurora Gray és Illusion Sky színekben, nem sikerült elárulnia az okostelefon árát. A pletykák szerint az LG Wing akár 915 dollárért is megvásárolható lesz, de ha megerősítést kapunk, frissíteni fogjuk a híreket.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.