Kihalhat az Android a Z generáció miatt?

2023.02.22| Android Authority
Címkék:

Android

,

iOS

,

iMessage

,

Gen Z

,

Zoomers


Egy friss jelentés azt állítja, hogy a Z generációs Android alkalmazása riasztó ütemben csökken.

Az Egyesült Államokban a zoomerek az összes iPhone-tulajdonos 34%-át teszik ki, aminek köszönhetően az Apple 50% fölé növelte amerikai piaci részesedését. Azonban még az Egyesült Államokon kívül is folyamatosan növekszik az iPhone elterjedése a Z generáció körében.

Az Android operációs rendszerrel van egy nagy probléma, a Z-generáció esetében (alias Zoomers, avagy akik 1996 után születettek). A Financial Times új jelentése szerint a Z generációs tömeg egyre inkább előnyben részesíti az Apple iPhone készülékeit még a legjobb Android telefonokkal szemben is, különösen az Egyesült Államokban.

A jelentés szerint az Egyesült Államokban az összes iPhone-tulajdonos 34%-a a Z generációhoz tartozik. Ez a statisztika tönkreteszi a Samsung részesedését, ami mindössze 10%. Ez a jelentős növekedés a zoomerek körében az egyik oka annak, hogy az Apple a 2019-es 35%-ról 2022-re több mint 50%-ra növelte teljes amerikai piaci részesedését.

Ez a növekedés a zoomerek körében akkor is bekövetkezik, amikor egy iPhone átlagos ára eléri az 1000 dolláros határt, ami nagyjából háromszorosa a globális Androidos készülékek átlagának.

Míg az Egyesült Államokban volt a leglenyűgözőbb növekedés az iPhone elterjedésében a Z generáció körében, ez nem csak észak-amerikai jelenség. Például a 25 év alatti európai iPhone-felhasználók 83%-a azt mondja, hogy továbbra is iPhone-t fog használni. Az ugyanabba a csoportba tartozó Android-felhasználók aránya, akik azt mondják, hogy ragaszkodnak az Androidhoz, kevesebb, mint fele ennek a százaléknak.

Magától értetődik, hogy ha a Z generáció elhagyja az Androidot, csak idő kérdése lesz, hogy az Android mikor kezd lassan meghalni.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

De mit lehet tenni?

A Financial Times cikke tele van statisztikákkal és kommentárokkal az iMessage-ről, az Apple saját üzenetküldő alkalmazásáról, amely csak az Apple termékeken működik megfelelően. A Zoomerek nem szeretik, hogy az iMessage nem működik jól az Android telefonokkal, ami arra készteti őket, hogy vagy iPhone-ra váltsanak, vagy mindenáron ragaszkodjanak az iOS-hez.

Sokat írtunk már erről a jelenségről, többek között arról is, hogy az iMessage-felhasználók hogyan zárják ki az Android-felhasználókat a chatekből. A Google marketinggel, óriásplakátokkal, YouTube-videókkal és még sok mással megkezdte a küzdelmet a probléma ellen, és felhívta az Apple-t, hogy nem alkalmazta az RCS-t. Ez a platform-agnosztikus rendszer megoldaná az iPhone/Android közötti különbséget.

Természetesen az Egyesült Államokon kívül az iMessage probléma kevésbé hangsúlyos, mivel a legtöbb ember harmadik féltől származó üzenetküldő alkalmazásokat használ, például a WhatsApp-ot. Ezeket az alkalmazásokat nem érdekli, hogy ki melyik platformot használja, így a Gen Z Android probléma kevésbé hangsúlyos. Az előző részben hivatkozott statisztikák azonban azt mutatják, hogy ez sem teljesen egyenlővé teszi a feltételeket.

Bárhogy is legyen, a Google-nak hatalmas a megoldandó probléma ez ügyben. Ki kell találnia, hogyan lehet a Z generációt beépíteni az Androidba – vagy tíz év múlva lehet, hogy nem is lesz Android.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.