Kihalhat az Android a Z generáció miatt?

2023.02.22| Android Authority
Címkék:

Android

,

iOS

,

iMessage

,

Gen Z

,

Zoomers


Egy friss jelentés azt állítja, hogy a Z generációs Android alkalmazása riasztó ütemben csökken.

Az Egyesült Államokban a zoomerek az összes iPhone-tulajdonos 34%-át teszik ki, aminek köszönhetően az Apple 50% fölé növelte amerikai piaci részesedését. Azonban még az Egyesült Államokon kívül is folyamatosan növekszik az iPhone elterjedése a Z generáció körében.

Az Android operációs rendszerrel van egy nagy probléma, a Z-generáció esetében (alias Zoomers, avagy akik 1996 után születettek). A Financial Times új jelentése szerint a Z generációs tömeg egyre inkább előnyben részesíti az Apple iPhone készülékeit még a legjobb Android telefonokkal szemben is, különösen az Egyesült Államokban.

A jelentés szerint az Egyesült Államokban az összes iPhone-tulajdonos 34%-a a Z generációhoz tartozik. Ez a statisztika tönkreteszi a Samsung részesedését, ami mindössze 10%. Ez a jelentős növekedés a zoomerek körében az egyik oka annak, hogy az Apple a 2019-es 35%-ról 2022-re több mint 50%-ra növelte teljes amerikai piaci részesedését.

Kihalhat az Android a Z generáció miatt?

Ez a növekedés a zoomerek körében akkor is bekövetkezik, amikor egy iPhone átlagos ára eléri az 1000 dolláros határt, ami nagyjából háromszorosa a globális Androidos készülékek átlagának.

Míg az Egyesült Államokban volt a leglenyűgözőbb növekedés az iPhone elterjedésében a Z generáció körében, ez nem csak észak-amerikai jelenség. Például a 25 év alatti európai iPhone-felhasználók 83%-a azt mondja, hogy továbbra is iPhone-t fog használni. Az ugyanabba a csoportba tartozó Android-felhasználók aránya, akik azt mondják, hogy ragaszkodnak az Androidhoz, kevesebb, mint fele ennek a százaléknak.

Magától értetődik, hogy ha a Z generáció elhagyja az Androidot, csak idő kérdése lesz, hogy az Android mikor kezd lassan meghalni.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

De mit lehet tenni?

A Financial Times cikke tele van statisztikákkal és kommentárokkal az iMessage-ről, az Apple saját üzenetküldő alkalmazásáról, amely csak az Apple termékeken működik megfelelően. A Zoomerek nem szeretik, hogy az iMessage nem működik jól az Android telefonokkal, ami arra készteti őket, hogy vagy iPhone-ra váltsanak, vagy mindenáron ragaszkodjanak az iOS-hez.

Sokat írtunk már erről a jelenségről, többek között arról is, hogy az iMessage-felhasználók hogyan zárják ki az Android-felhasználókat a chatekből. A Google marketinggel, óriásplakátokkal, YouTube-videókkal és még sok mással megkezdte a küzdelmet a probléma ellen, és felhívta az Apple-t, hogy nem alkalmazta az RCS-t. Ez a platform-agnosztikus rendszer megoldaná az iPhone/Android közötti különbséget.

Természetesen az Egyesült Államokon kívül az iMessage probléma kevésbé hangsúlyos, mivel a legtöbb ember harmadik féltől származó üzenetküldő alkalmazásokat használ, például a WhatsApp-ot. Ezeket az alkalmazásokat nem érdekli, hogy ki melyik platformot használja, így a Gen Z Android probléma kevésbé hangsúlyos. Az előző részben hivatkozott statisztikák azonban azt mutatják, hogy ez sem teljesen egyenlővé teszi a feltételeket.

Bárhogy is legyen, a Google-nak hatalmas a megoldandó probléma ez ügyben. Ki kell találnia, hogyan lehet a Z generációt beépíteni az Androidba – vagy tíz év múlva lehet, hogy nem is lesz Android.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei