iMessage Androidra? Jön a Beeper!

2021.01.22| Android Police
Címkék:

Beeper

,

chat

,

csevegő

,

iMessage


A Beeper a csevegőalkalmazások egyesítését és az iMessage-t ígéri az Androidra.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Sok Android rajongó hisz egyfajta szent grálban, vagyis hogy az iMessage valahogy elhozható Androidra. Szinte minden másnak az iOS-ről az Android-ra való áttérés során van megoldása, alkalmazása vagy valamilyen mód annak befogadására, bár az iMessage továbbra is Apple által vezérelt platform, amely dominánsan jelen van az amerikai piacon.

De egy új, hivatalosan tegnap indult, Beeper nevű alkalmazás célja ennek megváltoztatása, amely nemcsak az iMessage for Android szolgáltatást nyújtja, hanem egyetlen egységes üzenetküldő funkciót is kínál az olyan szolgáltatásokhoz, mint a Telegram, a Slack, a Signal, a Twitter DM, a Discord, a Hangouts, sőt az IRC.

A Beepert vezető emberek egyike ismerős. A Pebble alapítója és az Y Combinator partnere, Eric Migicovsky részt vesz a projektben és hoz egy nagyon reális lehetőséget a kidolgozásra - remélhetőleg jobb, mint a Pebble hosszú távon. Van azonban néhány (őszintén szólva, amolyan mulatságos) korlátozás. A Beeper platformokon átívelő, Androidon, iOS-en, macOS-on, Windowson és még Linuxon is működik. Megígérve, hogy a következő csevegési protokollokat egyetlen kényelmes postaládába egyesíti:

  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • iMessage
  • Android-üzenetek (SMS)
  • Telegram
  • Twitter
  • Slack
  • Hangouts
  • Instagram
  • Skype
  • IRC
  • Matrix
  • Discord
  • Signal
  • Beeper hálózat

Az alkalmazás ígérete egyszerű, egyetlen felület, amely lehetővé teszi a "csevegést" a legnépszerűbb protokollok között. Ez azt jelenti, hogy minden beszélgetés ugyanúgy néz ki a végén, legyen szó SMS-ről, Messengerről vagy Whatsapp-ról, egyszerűen lehet keresni és szűrni az egyesített fiókban. Még API is van olyan dolgokhoz, mint a botok, amelyeket a Discord vagy a Slack tagjai biztosan értékelni fognak.

Felhasználói szempontból szinte túl jól hangzik, hogy igaz legyen: egy üzenetküldő alkalmazás, amely szó szerint mindet kezeli vagy legalábbis mindegyikhez csatlakozik.

A Beeper a Matrix nevű rendszeren alapul, különböző úgynevezett "hidak" segítségével, amelyek összekapcsolják a Beepert az összes többi platformmal, amelyet támogat. Olyan dolgok esetében, mint a Google Hangouts és az IRC, ez elég egyszerűen elvégezhető, bár más rendszerek nehezebbek lehetnek és ez visszavezet minket az iMessage-be.

A Beeper azt állítja, hogy csatlakozhat az Apple népszerű és hardveres exkluzív csevegőrendszeréhez, de van egy hatalmas és őszintén szólva elég vidám gond. Csakúgy, mint más rendszerekben, amelyek évek óta hozták az iMessage alkalmazást az Android rendszerre, egy összekötő „hídként” működő Apple eszközre is szükség van.

A vállalatnak jelenleg két megoldása van erre a kérdésre. Vagy van egy Mac, ami fixen bekapcsolva marad és csatlakozik az internethez, vagy pedig egy jailbreakelt iPhone-t küld előre telepített Beeper alkalmazással, amely áthidalhatja a problémát. Hadd ismételjem meg. A cég szó szerint egy jailbreakelt iPhone 4-et küld az ügyfeleknek, így az alkalmazás képes kommunikálni az iMessage-dzsel. A Beeper webhelye megismétli, hogy "ez nem vicc", de annak hangzik.

Az Apple hardverigényén felül meg kell említenünk: egy régi, jailbreakelt iPhone-t állandóan online tartani és fiókokhoz csatlakoztatni valószínűleg nem túl jó ötlet a fiók vagy az üzenetkezelés biztonsága szempontjából. A jailbreakelt iPhone 4s, amelyet a Beeper néhány embernek hídként küld, utoljára 17 hónapja kapott frissítést.

A titkosított kommunikációval és az ügyfelek adatvédelmével kapcsolatos jelenlegi aggodalmak ellenére aligha illik ezt a lépést megtenni, hogy a csevegés még kevésbé biztonságos legyen. Ráadásul havi 10 dollárt is fizetni kell a Beeper használatához.

A Beeper jelenleg korlátozott tesztben van és bár jelenleg bárki regisztrálhat, hogy kipróbálja, a vállalat még nem nyitotta meg a kapukat. A Beeper idővel azt is tervezi, hogy további csevegőhálózatokat támogat.

További friss Telefongurus hírek itt olvashatók. 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.