Így működik a gimbal kamera telefonban

2020.05.21| Phone Arena
Címkék:

gimbal

,

kamera

,

Vivo X50 Pro


A Vivo X50 Pro beépített „gimballal” érkezik. De hogyan is kell elképzelni?

Miközben visszafojtott lélegzettel várjuk az első gimbal-stílusú kamera stabilizálással ellátott első telefont – a Vivo X50 Pro-t, ami június 1-jén jelenik meg –, a cég bemutatta, miként sikerült elérni a különleges funkciót.

A Vivonak is hónapokig tartott és több kutató-fejlesztő csapat tett erőfeszítéseket a modul fejlesztésére és miniatürizálására, ugyanis a gimbal kamera összeállítás méretben ötszöröse az átlagos telefonkamera területének és több mint háromszorosa annak a helynek, amit egy periszkópos zoom kamera foglal el például a Galaxy S20 Ultra vagy P40 Pro telefonban.

A rendszer az alábbi komponensekből áll: "korlátozó mechanizmus, kettős gömb felfüggesztés, lencse, hangtekercs motor, kettős S típusú FPC vezeték, T-FPC, mágneses keret és védőburkolat", bármit is jelensen a felsorolás egy része, a lényeg, hogy akár 300% -kal képes jobban kompenzálni a kézmozgásokat, mint a jelenlegi optikai képstabilizáló megoldások.

Gyors összehasonlítás a Vivo X50 Pro gimbal kamera tudása, szemben a szokásos optikailag stabilizált telefonnal

Mivel a fő érzékelő jobban stabilizált, a fényérzékenység összességében 39% –220%-kal nőtt, attól függően, hogy mennyire állandóan kell tartania a telefont, azaz az éjszakai felvételeknél a növekedés nagyobb, amikor a kamerának rendkívül stabilan kell lennie egy tisztességes képhez. Itt egy OIS vs az X50 Pro gimbal rendszerének összehasonlítása.

A gimbal felfüggesztés hasznos lesz a mozgó tárgyak fotózásakor a tökéletes felvételekhez, a szélek elmosódása nélkül is, tehát összességében izgatottan várjuk a Vivo X50 Pro bejelentését és az első valódi kamerafotókat.

 

 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.