Gyorsan merül a Samsungja a One UI 5.1 frissítés után?

2023.02.20| SamMobile

A One UI 5.1 tönkreteheti egyes Galaxy telefonok üzemidejét, még ha nem is mindenkiét.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Mindannyiunkat lenyűgözött az a sebesség, amellyel a Samsung kiadta a One UI 5.1-et. A frissítés a múlt héten indult el, és a Samsung One UI 5.1 kiadási ütemterve azt mutatja, hogy a jövő hónap elejére minden érintett mobil megkapja.

Gyakran előfordul, hogy a felhasználók hibákat tapasztalnak, amikor a frissítés ilyen gyorsan kiadásra kerül és ez nem is meglepő. Úgy tűnik, ez történik a One UI 5.1-nél néhány felhasználónál, különösen a Galaxy S22 sorozatú eszközökkel. A One UI 5.1 lenyomja az akkumulátor élettartamát ezeken a telefonokon.

A Samsung hivatalos fórumain és más közösségekben, például a Redditen számos jelentés jelent meg az üzemidő jelentős csökkenéséről, miután ezeket az eszközöket One UI 5.1-re frissítették. Több olvasónk is megkeresett minket, és hasonló problémákról számolt be, amelyek a jelek szerint a Galaxy S22 és Galaxy S21 eszközöket érintik. Egy olvasó azt is megemlíti, hogy a készülékük emiatt jóval jobban felmelegszik.

Nem teljesen világos, hogy mi okozza az üzemidő csökkenését ezeken az eszközökön. Nem kétséges, hogy a One UI 5.1 okozza ezt, mivel a telefonok rendben voltak a frissítés előtt. A Redditen valaki rámutatott, hogy a Samsung Keyboard akkumulátorhasználata a One UI 5.1 után az egekbe szökött. Talán ez lehet a probléma kiváltó oka.

A Samsung élő chat-támogatása, amely gyakran sok kívánnivalót hagy maga után, a Samsung Keyboard gyorsítótárának és adatainak törlését, valamint az adott okostelefon újraindítását javasolja.

Ne feledje, hogy ezzel törli az összes beállított egyéni nyelvet vagy elrendezést. Egyszerűen válthat másik billentyűzetre, hogy megnézze, ez beválik-e. A Samsung egyelőre nem ismerte el a hibát, de nehéz elhinni, hogy a cég nem tud róla, és még nem is dolgozik a javításán.

Tapasztalta-e, hogy gyorsabban merül a Samsungja a One UI 5.1 frissítés után? Szerkesztőségünkben egyelőre nem produkálta az S22 Ultra a hibát.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.