Google Pixel 4 és 4 XL: ezek nagyot fognak szólni

2019.10.16| Phone Arena

A Google bemutatta a Pixel család két új tagját, ezek a Pixel 4 és a 4 XL, amelyek szokás szerint itthon, hivatalosan nem lesznek kaphatóak.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Ettől függetlenül más európai országokban lazán beszerezhetők, így érdemes lehet velük számolni, elvégre nem csip-csup semmiségekről van szó, a Pixelek például kamerában agyonvernek jelenleg mindenkit. Az biztos, hogy a Pixel 4-ek az utóbbi idő legrosszabbul titkolt mobiljai, hónapok óta szivárogtak információk, így a megjelenésre majdnem mindent tudni lehetett róluk. A konkurencia csúcsmobiljaitól eltérően a Pixel 4-ek nem hoztak semmilyen különleges dizájn elemet, az előlapon a keret felső éle vastagabb, így némileg aszimmetrikus a megjelenés. A hátlapon a kamerákat rejtő sziget az egyetlen feltűnő részlet, szerencsére nem túl nagy.

Ami az anyaghasználatot illeti, alumínium keret és matt üveg az összeállítás, a tavalyi, egyébként tetszetős kéttónusú üveg a múlté, cserébe az Oh So Orange új szín kis felfrissülést hoz a fekete és fehér kínálatba. A Pixel 4 ujjlenyomat-olvasót nem kapott, ehelyett a vásárlóknak meg kell elégedni a 3D arcelismerővel. A burkolat IP68-as és egyben helyet ad a sztereó hangszóróknak.

A Pixel 4 kompaktnak mondható, 5.7 colos, 19:9 képarányú OLED kijelzőt hozott fullHD+ felbontással, 444ppi pixelsűrűséggel. Ezzel szemben a nagyobb modell, a Pixel 4 XL 6.3 col képátlóval és QHD+ felbontású panellel felszerelt, 533ppi pixelsűrűséggel. A legjobb azonban az idei év slágere, a 90Hz-es frissítési ráta, amely a OnePlus 7 és 7T modelljeiben debütált először.

A Pixel 4-ek nagy dobása a Motion Sense interfész, amely lehetővé teszi a telefon és több alkalmazás különféle aspektusokban való kezelését levegőben tett gesztusokkal. A keretben rejtőző „Soli” érzékelőnek köszönhetően a mobil tökéletesen érzékeli és nagy pontossággal leköveti a kiadott parancsot. Ezek gyenge fényviszonyoknál is működnek, ugyanis a technika elektromágneses hullámok visszaverődésén alapszik.

A Google szerint sokkal természetesebb gesztusokat használni, mint egy üvegdarabot „nyomogatni”, azonban egészen napjainkig ez nem volt teljes értékűen használható, hiszen a gesztusvezérlések a kamerákra támaszkodtak, komoly fizikai gátat szabva. A Motion Sense akkor is működik, ha a képernyő ki van kapcsolva. A funkció lehetővé teszi dalok átugrását, riasztások némítását, hangerő módosítást vagy teljes némítást is akár.

A korábbi Pixel modellektől eltérően a 4-es széria a hátlapon két optikát kapott, egy hagyományos és egy teleobjektívet. Talán jövőre még egy ultraszéles érzékelő is jár majd hozzájuk. Mindkét telefon fő kamerája a 12.2 megapixeles, f/1.7 fényértékű változat, ehhez 16 megapixeles, f/2.4-es teleobjektív tartozik. Mindkét szenzor Dual Pixel támogatást, optikai és elektronikus képstabilizátort is kapott. A nagyfelbontású zoom együttműködik a teleobjektívvel, így veszteségmentes nagyítást tesz lehetővé. A felhasználók nagy kedvence lesz az éjszakai mód, amely kategóriájában – is – ver mindent. Továbbra is a szoftver a lelke a minőségnek. A gépi tanulásnak köszönhetően először egy HDR+-os előnézetet kapunk, ezután készül maga a fotó.  

A Pixel 4 és a 4 XL hatékonyságát a Snapdragon 855 chipset és 6 gigabájt RAM adja. Ez sokkal jobb a tavalyi Pixel 3 4 gigabájt RAM-jához képest. Ami az akkumulátort illeti, a kisebb modell 2800, míg a nagyobb 3700 mAh kapacitást biztosít, támogatást élvez a vezeték nélküli és a 18 wattos vezetékes gyorstöltés. A Pixel 4 a tengerentúlon 799/899 dolláros áron vásárolható meg jövő héttől, míg a Pixel 4 XL-ért 899/999 dollárt kér el a Google.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.