Bemutatták a Sony Xperia 5 II kompaktot

2020.09.17| Phone Arena

A gyártó leleplezte a Sony Xperia 5 II modellt, lássuk, mit kell róla tudni!

A Sony tavaly szeptemberben dobta piacra az Xperia 5-öt kompakt méretű zászlóshajó kategóriában, egy év elteltével itt az utód. Alapvetően az igazi, valóban kompakt, de csúcs tudású modellek hiánya elég jó helyzetbe hozza a Sony Xperia 5 II-t, különösen dizájn terén. Megmarad a keskeny és magas kialakítás, a 6.1 colos OLED kijelző 21:9 képaránnyal.  Az elő- és hátlapon a Corning Gorilla Glass 6 található, a keret pedig fémből készült.

A kapacitív ujjlenyomat-leolvasó a telefon jobb oldalán található hangerőszabályzó alatt helyezkedik el, és lefelé haladva még két különálló gombot találunk - az egyik kamera elsütő, míg a másik egy dedikált Google Assistant billentyű. A 3,5 mm-es audio aljzat továbbra is jelen van.

A Sony Xperia 5 II 6,1 hüvelykes FHD+, HDR-képes OLED kijelzővel rendelkezik, amely támogatja a 120Hz-es frissítési frekvenciát. Ez utóbbi a 240Hz-es érintéses pásztázási sebességgel párosulva nagyszerű játékélményt ígér. Az Xperia 5 II 21:9 arányú CinemaWide kijelzőjén megtalálható az X1 Bravia mobil HDR technológia és a CineAlta által működtetett Creator mód is. Ez a „hollywoodi csomag” biztosítja, hogy filmnézéskor a legjobb filmes megtekintési élményt kapja. Ha figyelembe vesszük még az elülső sztereó hangszórókat a Dolby Atmos támogatásával együtt, az eredmény egy szórakoztató platform fenevadja lesz.

Az Xperia 5 II a Snapdragon 865 5G platform köré épül. A telefon 8 GB RAM-mal és 128 vagy 256 GB belső tárhellyel rendelkezik. Ez egy lépéssel jobb az előző modellnél, 25%-os teljesítménybeli növekedést kínál.

Az Xperia 5 II több mint képes az intenzív játékok kezelésére, a Sony néhány bónusz funkcióval egészítette ki ennek hangsúlyozását. Adott a 240Hz-es szimulált elmosódás-csökkentés, amely hozzáadható a 120Hz-es képernyő-frissítési rátához a játékélmény további fokozása érdekében.

A Game Enhancer egy olyan szoftvereszköz, amely gyors és könnyű hozzáférést biztosít az összes játékkal kapcsolatos funkcióhoz, és lehetővé teszi a frissítési gyakoriság szabályozását, a képernyő rögzítését, a különféle hangbeállítások elérését, a képernyő érintési területének testreszabását és egyebeket. Visszatér a DualShock 4 teljes támogatása.

A Sony Xperia 5 II 4.000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, ami jelentősen megnöveli a kapacitást az Xperia 5 3.140 mAh-s telepéhez képest. Ezt egy egyedi split-board kialakítással érte el a gyártó, amely lehetővé teszi az akkumulátor nagyobb fizikai méretét. Van adaptív gyorstöltés, 18 W-os töltő jár a telefon mellé a dobozban. A Sony bevezette az úgynevezett Heat Suppression Power Controlt is. Ez lehetővé teszi, hogy megkerülve az akkumulátort, az Xperia 5 II készüléket közvetlenül a töltőből táplálja, ezzel csökkentve a hőt és meghosszabbítva az akkumulátor élettartamát. A telefon megtartja az Xperia 5-en látott IP65/68 por- és vízvédelmet.

Az Xperia 5 II hátoldalán található egy hármas kamerarendszer, három gyújtótávolsággal (16 mm, 24 mm és 70 mm), amelyeknek a Sony szerint minden lehetséges forgatási forgatókönyvet le kell fedniük. Mindhárom kamera 12MP-es érzékelőkkel rendelkezik, ZEISS optikával. A 24 mm-es objektív alatt található egy nagy 1/1,7 hüvelykes Dual PD szenzor, amely gyenge fényviszonyok között segít.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az Xperia 5 II továbbra is a Sony Alpha fényképezőgép-sorozatából kölcsönzi a kameratechnológiát, nevezetesen a Real-time Eye-AF funkciót, amely másodpercenként akár 60-szoros autofókusz-számítást tesz lehetővé. Ez az eredmény akár 20 kép/mp sebességű sorozatfelvételeket eredményez. Ezen a telefonon nincs külön éjszakai mód, de okos AI algoritmusok működnek a színfalak mögött, hogy biztosítsák a jó eredményeket borús napokon vagy csillagos éjszakákon.

Új fényképezőgép-felületet kapnak a fotórajongók Photo Pro néven, amely igazi mélymerülést kínál a kamera beállításaiban és lehetővé teszi a képek RAW formátumban történő mentését. A Cinema Pro viszont videofelvételi feladatokat lát el, és lassított felvételű 4K HDR klipeket képes rögzíteni 120 kép/mp sebességgel, amelyeket a Sony „a világ elsőként” jelöl. A felület különféle, hollywoodi ihletésű szűrőket tartalmaz, valamint egy intelligens szélszűrőt, amely segít a kihívásokkal teli körülmények között.

A Sony Xperia 5 II fekete, kék és szürke színben lesz kapható, az előrendelés szeptember 29-én kezdődik.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Sony bemutatta az új Xperia 5 IV-et Snapdragon 8 Gen 1 lapkakészlettel

A Sony bemutatta az új Xperia 5 IV-et Snapdragon 8 Gen 1 lapkakészlettel

2022.09.02
| Playfuldroid
Miután idén júniusban piacra dobta a Sony Xperia 1 IV és Xperia 10 IV okostelefonokat, a gyártó egy másik csúcskategóriás modellel tért vissza, amit Xperia 5 IV-nek kereszteltek, amely műszaki adatok tekintetében a két eszköz között helyezkedik el.
Bemutatták a Sony Xperia 5 II kompaktot

Bemutatták a Sony Xperia 5 II kompaktot

2020.09.17
| Phone Arena
A gyártó leleplezte a Sony Xperia 5 II modellt, lássuk, mit kell róla tudni!
Változó teleobjektívvel jött a Sony Xperia 1 III és az Xperia 5 III

Változó teleobjektívvel jött a Sony Xperia 1 III és az Xperia 5 III

2021.04.14
| Phone Arena
A Sony bemutatta az Xperia 1 III és az Xperia 5 III telefonokat - az első telefonok változó teleobjektívekkel.
Sony Xperia 5 II - a kompakt, de nem egyedüli csúcs

Sony Xperia 5 II - a kompakt, de nem egyedüli csúcs

2021.04.10
| Telefonguru
Manapság hiány van kompakt telefonokból, így a kis kezű emberek és aki szereti a kisebb telefonokat nehezebb döntés elé kerülnek.