Az iFixit szétkapta az Apple FineWoven iPhone 15 tokját

2023.09.24| MacRumors
Címkék:

FineWoven

,

iFixit


Az iPhone 15 és 15 Pro mellett az Apple bevezette az új "FineWoven" tokanyagot, mint a bőr alternatíváját, azonban sajnos néhány vásárló körében nem aratott osztatlan sikert.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A FineWoven tok kritikája miatt az iFixit beszerezte az egyik kiegészítőt, és elhatározta, hogy szétszedi, hogy közelebbről is megnézze. Egy digitális mikroszkóp segítségével az iFixit 52x és 490x nagyítással vizsgálta meg a FineWoven szövetet, és megerősítette, hogy valóban szorosan szövött szálakból áll. Minden szál sokkal vékonyabb egy hajszálnál, körülbelül hat mikron vastag.

Az egyedi szálakból csoportok alkotják azokat a szálakat, amelyek körülbelül 150 mikron vastagok, és az iFixit szerint az Apple által használt mikroszálas anyag nem sokban különbözik a Patagonia és az Arc'teryx nevű cégek prémium kabátjaiban használt anyagtól.

Balra: FineWoven, középen: Arc’teryx kabát, jobbra: Patagonia kabát (440x-es nagyítással)

Amikor a FineWoven anyagot megkarcolják, a szálak nem törne el, de a karcolás miatt az érintett szálak szabálytalanul verik vissza a fényt, ami azt jelenti, hogy látható nyoma marad. Az anyag puhasága miatt a tokkal zsebben hordott tárgyak bemélyedést hagyhatnak maguk után.

 Az iFixit által készített kép a FineWoven tokról mikroszkóp alatt 52 és 490-szeres nagyítással

Mivel a FineWoven tok szövetből készült, elszíneződött, amikor forró szósznak és olajnak volt kitéve, bár a kávéval szemben ellenálló volt. Bizonyos ételek vagy folyadékok hatására a FineWoven tok tulajdonosai számíthatnak arra, hogy a tok be fog színeződni, és az iFixit nem tudta eltávolítani sem az olaj-, sem a szószfoltot.

Az iFixit szétszelte a tokot, hogy lássa, hogyan van összeszerelve. A FineWoven szövet a külső részen található, belül pedig szürke hab van. A szürke habon túl van egy merev műanyag lap, a MagSafe hardver, fehér hab, egy másik merev műanyag lap és egy belső réteg FineWoven szövet. Az összes réteg vékony, és maga a FineWoven szövet kb. 0,17 mm vastag.


A tok oldalai ugyanazzal a FineWoven szövettel vannak borítva, amely úgy tűnik, hogy egy hasonlóan kemény, nem-porózus felülettel bevont, mint a gyanta.

Az iFixit azt javasolja, hogy azok, akik FineWoven tokkal rendelkeznek, kezeljék egy strapabíró vízlepergető permetezéssel, hogy a tok ellenállóbb legyen a szennyeződésekkel és a folyadékokkal szemben.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.