Az iFixit szétkapta az Apple FineWoven iPhone 15 tokját

2023.09.24| MacRumors
Címkék:

FineWoven

,

iFixit


Az iPhone 15 és 15 Pro mellett az Apple bevezette az új "FineWoven" tokanyagot, mint a bőr alternatíváját, azonban sajnos néhány vásárló körében nem aratott osztatlan sikert.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A FineWoven tok kritikája miatt az iFixit beszerezte az egyik kiegészítőt, és elhatározta, hogy szétszedi, hogy közelebbről is megnézze. Egy digitális mikroszkóp segítségével az iFixit 52x és 490x nagyítással vizsgálta meg a FineWoven szövetet, és megerősítette, hogy valóban szorosan szövött szálakból áll. Minden szál sokkal vékonyabb egy hajszálnál, körülbelül hat mikron vastag.

Az egyedi szálakból csoportok alkotják azokat a szálakat, amelyek körülbelül 150 mikron vastagok, és az iFixit szerint az Apple által használt mikroszálas anyag nem sokban különbözik a Patagonia és az Arc'teryx nevű cégek prémium kabátjaiban használt anyagtól.

Az iFixit szétkapta az Apple FineWoven iPhone 15 tokját

Balra: FineWoven, középen: Arc’teryx kabát, jobbra: Patagonia kabát (440x-es nagyítással)

Amikor a FineWoven anyagot megkarcolják, a szálak nem törne el, de a karcolás miatt az érintett szálak szabálytalanul verik vissza a fényt, ami azt jelenti, hogy látható nyoma marad. Az anyag puhasága miatt a tokkal zsebben hordott tárgyak bemélyedést hagyhatnak maguk után.

Az iFixit szétkapta az Apple FineWoven iPhone 15 tokját

Az iFixit szétkapta az Apple FineWoven iPhone 15 tokját

 Az iFixit által készített kép a FineWoven tokról mikroszkóp alatt 52 és 490-szeres nagyítással

Mivel a FineWoven tok szövetből készült, elszíneződött, amikor forró szósznak és olajnak volt kitéve, bár a kávéval szemben ellenálló volt. Bizonyos ételek vagy folyadékok hatására a FineWoven tok tulajdonosai számíthatnak arra, hogy a tok be fog színeződni, és az iFixit nem tudta eltávolítani sem az olaj-, sem a szószfoltot.

Az iFixit szétszelte a tokot, hogy lássa, hogyan van összeszerelve. A FineWoven szövet a külső részen található, belül pedig szürke hab van. A szürke habon túl van egy merev műanyag lap, a MagSafe hardver, fehér hab, egy másik merev műanyag lap és egy belső réteg FineWoven szövet. Az összes réteg vékony, és maga a FineWoven szövet kb. 0,17 mm vastag.

Az iFixit szétkapta az Apple FineWoven iPhone 15 tokját

A tok oldalai ugyanazzal a FineWoven szövettel vannak borítva, amely úgy tűnik, hogy egy hasonlóan kemény, nem-porózus felülettel bevont, mint a gyanta.

Az iFixit azt javasolja, hogy azok, akik FineWoven tokkal rendelkeznek, kezeljék egy strapabíró vízlepergető permetezéssel, hogy a tok ellenállóbb legyen a szennyeződésekkel és a folyadékokkal szemben.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei