Az Apple végre engedélyezi a játékemulátorokat az App Store-ban

2024.04.08| Phone Arena

A Google engedélyezi a játékemulátorok feltüntetését a Play Áruházban, de az Apple egészen a közelmúltig nem tette meg.

Az Apple iOS-ökoszisztémája rendkívül korlátozó, különösen a harmadik féltől származó alkalmazások számára, így elképzelhetetlen volt a játékemulátorok létezése az App Store-ban, amíg az Európai Unió úgy nem döntött, hogy egy kicsit felrázza a dolgokat.

A hétvégén az Apple elárulta, hogy a játékemulátorok nem csak az EU-ban, hanem a világ minden más részén is megjelenhetnek az App Store-jában. A The Verge által először észlelt változás az emulátorok által kínált letölthető játékokra is kiterjed, amelyeknek meg kell felelniük „minden vonatkozó törvénynek”.

"Az e szabály hatálya alá tartozó alkalmazásokban kínált szoftvereknek: meg kell felelniük az összes adatvédelmi irányelvnek, beleértve, de nem kizárólagosan, az 5.1. irányelvben meghatározott szabályokat, amelyek az adatok és érzékeny adatok (például gyermekektől származó egészségügyi és személyes adatok) gyűjtésére, felhasználására és megosztására vonatkoznak; tartalmaznia kell egy módszert a kifogásolható anyagok szűrésére, egy mechanizmust a tartalom jelentésére és az aggodalmakra adott időben történő reagálásra, valamint a visszaélésszerű felhasználók blokkolásának lehetőségét; és az alkalmazáson belüli vásárlást lehetővé tenni annak érdekében, hogy digitális termékeket vagy szolgáltatásokat kínáljon a végfelhasználóknak."

De ez nem minden, amit az Apple úgy döntött, hogy módosít az alkalmazásboltjában. A cupertinói cég most azt állítja, hogy a mini-játékoknak és a nagy alkalmazásokban, például a WeChat-on belüli minialkalmazásoknak HTML5-öt kell használniuk, tehát nem lehetnek natív alkalmazások és játékok.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Végül pedig az Európai Bizottságnak adott válaszként az Apple megígérte, hogy az EU-ban lehetővé teszi a zenei streaming alkalmazások számára, hogy olyan alkalmazáson belüli hivatkozásokat tartalmazzanak, amelyek külső vásárlásokra és árinformációkra irányítanak át.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Megjelentek az Apple iPhone SE 4 részletes specifikációi

Megjelentek az Apple iPhone SE 4 részletes specifikációi

2024.04.12
| Android Headlines
Az iPhone SE 4 létezéséről már régóta a pletykálnak, részletes specifikációi pedig most kerültek fel az internetre. Ezek Nguyen Phi Hungtól származnak, tehát nem tartozik a szokásos forrásaink közé.