Az Apple végre engedélyezi a játékemulátorokat az App Store-ban

2024.04.08| Phone Arena

A Google engedélyezi a játékemulátorok feltüntetését a Play Áruházban, de az Apple egészen a közelmúltig nem tette meg.

Az Apple iOS-ökoszisztémája rendkívül korlátozó, különösen a harmadik féltől származó alkalmazások számára, így elképzelhetetlen volt a játékemulátorok létezése az App Store-ban, amíg az Európai Unió úgy nem döntött, hogy egy kicsit felrázza a dolgokat.

A hétvégén az Apple elárulta, hogy a játékemulátorok nem csak az EU-ban, hanem a világ minden más részén is megjelenhetnek az App Store-jában. A The Verge által először észlelt változás az emulátorok által kínált letölthető játékokra is kiterjed, amelyeknek meg kell felelniük „minden vonatkozó törvénynek”.

"Az e szabály hatálya alá tartozó alkalmazásokban kínált szoftvereknek: meg kell felelniük az összes adatvédelmi irányelvnek, beleértve, de nem kizárólagosan, az 5.1. irányelvben meghatározott szabályokat, amelyek az adatok és érzékeny adatok (például gyermekektől származó egészségügyi és személyes adatok) gyűjtésére, felhasználására és megosztására vonatkoznak; tartalmaznia kell egy módszert a kifogásolható anyagok szűrésére, egy mechanizmust a tartalom jelentésére és az aggodalmakra adott időben történő reagálásra, valamint a visszaélésszerű felhasználók blokkolásának lehetőségét; és az alkalmazáson belüli vásárlást lehetővé tenni annak érdekében, hogy digitális termékeket vagy szolgáltatásokat kínáljon a végfelhasználóknak."

Az Apple végre engedélyezi a játékemulátorokat az App Store-ban

De ez nem minden, amit az Apple úgy döntött, hogy módosít az alkalmazásboltjában. A cupertinói cég most azt állítja, hogy a mini-játékoknak és a nagy alkalmazásokban, például a WeChat-on belüli minialkalmazásoknak HTML5-öt kell használniuk, tehát nem lehetnek natív alkalmazások és játékok.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Végül pedig az Európai Bizottságnak adott válaszként az Apple megígérte, hogy az EU-ban lehetővé teszi a zenei streaming alkalmazások számára, hogy olyan alkalmazáson belüli hivatkozásokat tartalmazzanak, amelyek külső vásárlásokra és árinformációkra irányítanak át.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei