A Telekom a tavainknál fejleszt

2020.06.24| Telekom

Megnövelt mobilhálózati kapacitással készül a Telekom a nyári szezonra a hazai tavak környékén.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

  • Júniusig a Telekom 40 bázisállomásán végzett el kapacitásbővítést a Balaton körzetében, és további 30 fejlesztésével végez a következő hetekben annak érdekében, hogy megnövelt kapacitással szolgálhassa ki a nyaralókat.
  • Júliusban hat Balaton-parti településen, összesen 15 bázisállomáson indítja el a Telekom 5G szolgáltatását, nyár végére pedig összesen 40-re emelkedik az 5G állomások száma legnagyobb tavunk környékén.
  • A Velencei-tó és a Tisza-tó környékén is bővített kapacitással készül a nagyobb nyári terhelésre a szolgáltató.

Az éppen csak lecsengő járványhelyzet miatt feltehetően idén a szokásosnál is többen nyaralnak majd belföldön. A Telekom kapacitásbővítéssel készül a hazai nagy tavak környékén a nyári csúcsszezonban várhatóan megnövekedő mobilforgalomra. A fejlesztések célja, hogy az egyidejű nagy terhelés ellenére se tapasztaljanak az ügyfelek lassulást, akadozást telefonálás, netezés vagy a különböző mobilalkalmazások használata közben.

A Telekom mintegy 150 bázisállomással szolgálja ki az ügyfeleit a Balaton térségében, ezekből 40 bázisállomást már kibővített, ami így jelentősen növeli az állomások körzetében elérhető kapacitást. További 30 állomást az elkövetkező hetekben fejlesztenek. A munka azonban a nyár végével sem áll meg, a Balaton környékén az összes állomás kibővítésre kerül annak érdekében, hogy az ügyfelek mindenhol élvezhessék a kiváló szolgáltatásminőséget.

Július hónapban a Balaton környékén elsőként, 15 állomással hat vízparti városban – Siófokon, Tihanyban, Balatonalmádiban, Fonyódon, Balatonföldváron és Balatonszabadi-Sóstón - teszi elérhetővé a Telekom a még nagyobb sávszélességet, alacsonyabb késleltetést és sokkal több eszköz egyidejű, gondtalan csatlakozását lehetővé tevő 5G szolgáltatást. Az 5G szolgáltatás arra alkalmas készülékkel és megfelelő díjcsomaggal vehető igénybe a lefedett területeken.

A Velencei-tó térségében 16 bázisállomás biztosítja a szolgáltatást, ezek közül minden második torony bővítésére sor kerül a nyár folyamán. A Tisza-tó térségét kiszolgáló tornyok közül is fejleszti egyik mobilállomását a Telekom a nagyobb kapacitás biztosítása érdekében.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    2024.04.03
    | SamMobile
    A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    2024.04.15
    | PhoneArena
    Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    2024.03.21
    | Phone Arena
    Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    2024.03.21
    | SamMobile
    A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.