A Samsung átáll végre Snapdragon processzorra!

2022.07.30| Android Authority
Címkék:

Samsung

,

Snapdragon


A Snapdragon chipset fogja a Galaxy S23-tól kezdve globálisan meghajtani a Galaxy zászlóshajókat. A kijelentések azonban úgy tűnik, hagynak némi mozgásteret.

Egy ideje hallottunk pletykákat arról, hogy a Samsung kihagyhatja a saját fejlesztésű Exynos zászlóshajó chipkészletét a Qualcomm Snapdragon javára. A Qualcomm a 2022-es pénzügyi év harmadik negyedévére vonatkozó felhívását felhasználva bejelentette, hogy egy széleskörű megállapodás részeként a Samsung zászlóshajójaként működő telefonjait fogja világszerte működtetni.

„A Snapdragon fogja meghajtani a Galaxy termékcsaládot, a Galaxy zászlóshajó termékeit” – mondta Cristiano Amon, a Qualcomm vezérigazgatója a kereseti felhívás során feltett kérdésre válaszolva.

„És most azt tudom mondani, hogy a megállapodás előtt 75%-ban voltunk a Galaxy S22-n. Sokkal jobbak leszünk a Galaxy S23-on és azon túl. Ez egy több éves megállapodás. Ez minden jelenleg, amit el tudok mondani.” – mondta a Qualcomm vezérigazgatója, Cristiano Amon a beszélgetés során. A Qualcomm a megállapodásról szóló sajtónyilatkozatában azt is megjegyzi, hogy a Snapdragon szilícium „több Samsung prémium készülék működését biztosítja világszerte”.

Amon 75%-a a Snapdragon 8 Gen 1 lapkakészlettel szállított Galaxy S22 sorozatú telefonok arányára vonatkozik. Az S22 eszközök fennmaradó 25%-át a házon belüli Exynos 2200 processzor működteti.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A Qualcomm kijelentéseiben van némi értelmezési lehetőség, ami azt sugallja, hogy sokkal több régióban láthatjuk majd a Snapdragon hajtású Galaxy zászlóshajókat, de nem mondjuk ki egyértelműen, hogy az összes változatot ellátja.

Mindenesetre a hír a Samsung és a Qualcomm közötti nagyobb megállapodás részeként érkezett. A chipgyártó szerint a megállapodás szabadalmi licencszerződést tartalmaz a 3G, 4G, 5G és 6G technológiákra vonatkozóan. A Qualcomm hozzáteszi, hogy a megállapodás azt is jelenti, hogy a Samsung kiterjeszti a Snapdragon szilícium használatát olyan kategóriákban, mint a PC-k, táblagépek, kiterjesztett valóság stb.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.