A Samsung átáll végre Snapdragon processzorra!

2022.07.30| Android Authority
Címkék:

Samsung

,

Snapdragon


A Snapdragon chipset fogja a Galaxy S23-tól kezdve globálisan meghajtani a Galaxy zászlóshajókat. A kijelentések azonban úgy tűnik, hagynak némi mozgásteret.

Egy ideje hallottunk pletykákat arról, hogy a Samsung kihagyhatja a saját fejlesztésű Exynos zászlóshajó chipkészletét a Qualcomm Snapdragon javára. A Qualcomm a 2022-es pénzügyi év harmadik negyedévére vonatkozó felhívását felhasználva bejelentette, hogy egy széleskörű megállapodás részeként a Samsung zászlóshajójaként működő telefonjait fogja világszerte működtetni.

„A Snapdragon fogja meghajtani a Galaxy termékcsaládot, a Galaxy zászlóshajó termékeit” – mondta Cristiano Amon, a Qualcomm vezérigazgatója a kereseti felhívás során feltett kérdésre válaszolva.

„És most azt tudom mondani, hogy a megállapodás előtt 75%-ban voltunk a Galaxy S22-n. Sokkal jobbak leszünk a Galaxy S23-on és azon túl. Ez egy több éves megállapodás. Ez minden jelenleg, amit el tudok mondani.” – mondta a Qualcomm vezérigazgatója, Cristiano Amon a beszélgetés során. A Qualcomm a megállapodásról szóló sajtónyilatkozatában azt is megjegyzi, hogy a Snapdragon szilícium „több Samsung prémium készülék működését biztosítja világszerte”.

A Samsung átáll végre Snapdragon processzorra!

Amon 75%-a a Snapdragon 8 Gen 1 lapkakészlettel szállított Galaxy S22 sorozatú telefonok arányára vonatkozik. Az S22 eszközök fennmaradó 25%-át a házon belüli Exynos 2200 processzor működteti.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A Qualcomm kijelentéseiben van némi értelmezési lehetőség, ami azt sugallja, hogy sokkal több régióban láthatjuk majd a Snapdragon hajtású Galaxy zászlóshajókat, de nem mondjuk ki egyértelműen, hogy az összes változatot ellátja.

Mindenesetre a hír a Samsung és a Qualcomm közötti nagyobb megállapodás részeként érkezett. A chipgyártó szerint a megállapodás szabadalmi licencszerződést tartalmaz a 3G, 4G, 5G és 6G technológiákra vonatkozóan. A Qualcomm hozzáteszi, hogy a megállapodás azt is jelenti, hogy a Samsung kiterjeszti a Snapdragon szilícium használatát olyan kategóriákban, mint a PC-k, táblagépek, kiterjesztett valóság stb.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei